Rachel van Netten klaar voor het nieuwe seizoen bij Telstar Vrouwen

Assendelft- In Velsen-Zuid, op Sportpark Schoonenberg zal Telstar vanaf het komende seizoen wederom vertegenwoordigd zijn in het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen is met de KNVB overeenstemming bereikt over het toetreden met een team tot de Belofte competitie Vrouwen, het voorportaal van de Eredivisie Vrouwen.
Het team zal bestaan uit talentvolle speelsters onder de 20-jaar. Een van deze speelsters is de 19 jarige inwoonster van Assendelft Rachel van Netten. De jonge Assendelftse komt over van vv Alkmaar en gaat het aankomend jaar voor een vaste basisplek bij de Witte Leeuwinnen. Van Netten completeert met haar overstap de Telstar vrouwenploeg en heeft vandaag op Sportpark Schoonenberg, de thuishaven van de club, samen met al haar jonge teamgenoten de teamkleding in ontvangst mogen nemen.
De selectie zal aankomend seizoen onder leiding staan van de ervaren trainer Hans de Winter, die zal worden geassisteerd door Marelle Worm. De Winter heeft er voor gezorgd dat er dit jaar drie Zaanse speelsters aan de selectie zijn toegevoegd. Rachel van Netten wordt in Velsen-Zuid namelijk vergezeld door Isa Gomes en Puck Donker.” Wel zo leuk want ik reis samen met deze Zaanse meiden naar de club“ aldus van Netten. Omdat ze zelf haar rijbewijs nog niet heeft is de technisch begaafde middenvelder afhankelijk van het vervoer van anderen.” Gelukkig heb ik veel aan mijn vader die mij naar de club kan brengen, maar veelal rij ik samen met Isa Gomes gezellig met Puck Donker mee. Zowel Donker als Van Netten hebben een verleden bij Fortuna Wormerveer. De wat jongere Gomes is afkomstig van WSV`30 uit Wormer.
Pieter van Netten is de vader van Rachel en tevens de grootste fan. De trotse vader is momenteel hoofdtrainer van zaterdag vierdeklasser Blauw-Wit in Westknollendam. Aan mijn vader heb ik veel te danken. Hij is erg betrokken bij mijn persoonlijke ontwikkeling en mijn toekomst. We kunnen samen goed over het spelletje praten. Ik krijg krijg vaak tips van hem en die neem ik graag ter harte. Hij zegt wat er goed gaat, maar ook wat er misschien beter kan. Omdat hij zelf ook altijd gevoetbald heeft en weet wat er bij voetbal op hoog niveau komt kijken, neem ik zijn tips maar al te graag van hem aan, aldus van Netten junior.
Op de vraag wat er aankomend seizoen van haar verwacht mag worden antwoord de jonge speelster steevast: ” Ik ga voor een basisplek en hoop op veel speelminuten. Ik ben een van de oudste van de groep en heb al de nodige ervaring opgedaan. Toen ik nog bij Fortuna Wormerveer speelde belandde ik eerder ook al bij de Telstar, toen nog bij de Academie. Daar kon ik als twaalfjarige al mijn mannetje staan en trainde ik op hoog niveau met allemaal leeftijdsgenootjes. We bleven gewoon bij onze eigen club spelen maar trainden met bijna allemaal meisjes uit de regio op een nog hoger niveau. Daarna vertrok ik naar vv Alkmaar waar ik vorig jaar mijn debuut in de eredivisie vrouwen maakte” vertelt de inwoonster van Saendelft.
Tot aan de zomervakantie trainde ze met haar ploeg nog door en afgelopen donderdag was het de laatste training. Vanaf vandaag hebben de meiden drie vrije weken voordat de draad weer zal moeten worden opgepakt. In de voorbereiding op het nieuwe seizoen hoopt Jong Telstar dan weer enkele oefenwedstrijden te kunnen spelen. Het vrouwenvoetbal bij Telstar kreeg het afgelopen jaar ontzettend veel aanmeldingen binnen en de club heeft verschillende meiden nee moeten verkopen. Dit omdat de ploeg anders te groot zou worden. Twaalf speelster komen uit de academie van Vrouwen Voetbal Kennemerland. Een groot deel komt verder uit de jeugd van DSS uit Haarlem. Naast de selectie waar Rachel van Netten deel van uitmaakt is ook de staf van de ploeg zo goed als rond. De hoofdcoach is Beverwijker Hans de Winter en Bob Beentjes is aangesteld als keeperstrainer. Kirsten Hillebrand en Fenna Uittenbogaard verzorgen de fysiotherapie terwijl Lisa Holtslag als voedingsdeskundige is verbonden aan het team. Femke Lobach is de mental coach. Voetbal staat bij Van Netten op nummer één en ook op het gebied van voeding, rust en regelmaat wordt hier rekening mee gehouden in haar dagelijks leven.
De jonge van Netten, die volgende maand voor de eerste keer mag afrijden hoopt ook succesvol buiten het veld te zijn als het gaat om het behalen van haar rijbewijs. Volgende maand mag ze afrijden en hoopt dan nog mobieler te zijn. Het blijft spannend welke kant het allemaal op gaat met het team maar de missie van Rachel van Netten blijft het halen van de eredivisie vrouwen via Telstar en misschien ooit nog wel eens een transfer naar Spanje of Italië. Daar ligt het niveau van de competitie nog iets hoger en leeft het nog iets meer dan bij ons in Nederland. Bijna 170.000 vooral jonge meiden voetballen.
Voor het eerst is er een generatie die al van jongs af aan trainen en spelen. Anders dan het huidige Oranje en de Eredivisie, zijn dit voetbalsters die al vanaf hun 4e of 5e jaar op het veld staan, vaak samen met de jongens. Zij zijn de nieuwe generatie die het taboe definitief hebben doorbroken. Rachel van Netten valt onder die nieuwe generatie en traint bij Telstar Vrouwen 6 a 7 keer per week. Met haar talent wil ze met de Telstar Vrouwen toetreden tot de Eredivisie, dit om haar uiteindelijke droom waar te maken.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl