Naamswijziging van zaalvoetbalvereniging FCZSW naar FC ZAANSTREEK

Zaanstad- De Koepel Zaalvoetbal Zaanstreek (KZZ) heeft de naamsverandering van Zaalvoetbalvereniging FCZSW naar FC ZAANSTREEK goedgekeurd. Dat maakten de Zaankanters afgelopen mei bekend op hun website. De volledige naam van de Zaalvoetbalvereniging luidt nu: FC ZAANSTREEK. De club is met 15 teams een van de grootste zaalvoetbalverenigingen van Zaanstad. Medio mei kondigde de club de naamsverandering al aan. Het doorvoeren bij de notaris en de KNVB is een volgende stap. De KNVB zal waarschijnlijk geen bezwaren hebben aangezien de historische naam FC ZAANSTREEK sinds de fusie met Alkmaar`54 in 1967 al ruim vijftig jaar niet meer werd gebruikt. Dit was ook een stichting en het betreft hier een vereniging. Dit valt zeker binnen de wachttermijn voor clubnamen die prijsgegeven werden aldus de voorzitter. Een andere fijne bijkomstigheid is dat ook naam/hoofdsponsor Uitzendbureau COVEBO voor het derde op achter een volgende jaar vertrouwen blijft houden in de club. De sponsornaam komt officieel nog eens achter de clubnaam te staan; FC ZAANSTREEK/COVEBO zal de veelgehoorde naam gaan worden.
Historie FC ZAANSTREEK
De gebroeders Molenaar, de toenmalige eigenaren van WASTORA namen 1964 voor 120.000 gulden de proflicentie van KFC over. KFC werd toen weer een amateurclub, Klaas en Cees Molenaar maakten een doorstart met een profclub die ze FC Zaanstreek noemden en trokken een aantal bekende voetballers aan. FC Zaanstreek begon het seizoen 1964-’65 in de tweede divisie A, waar destijds ook betaald voetbalclub ZFC uit Zaandam speelde. In het tweede jaar van zijn bestaan promoveerde FC Zaanstreek naar de eerste divisie. In het volgende seizoen, 1966-`67, eindigde ze op de negende plaats. Halverwege het seizoen ’64-’65 stond FC Zaanstreek als vijfde geklasseerd. Beide partners toonden zich zeer tevreden over het bereikte resultaat. FC Zaanstreek liet voorts weten dat de stichting geheel open staat voor samenwerking met alle clubs uit de Zaanstreek. Men hoopte dan ook samen te kunnen gaan met ZFC. Die club hield middels de toenmalige voorzitter de boot af. In 1967 besloot FC ZAANSTREEK samen te gaan met de club Alkmaar ’54 en onder de naam AZ’67 te gaan voetballen. Ondanks een plan afwisselend in Koog en Alkmaar te spelen, verhuisde men al snel definitief naar het sportpark in Alkmaar `De Hout`.
De nieuwe Zaalvoetbalvereniging FC ZAANSTREEK
“Dit is alweer een mooie stap in een bijzonder parcours dat we samen met onze spelers en bestuursleden hebben afgelegd”, klinkt het op de website van fczaanstreek.nl. “Minder dan 5 jaar geleden begon er een nieuw hoofdstuk met destijds KNVB voetbal in de tweede klasse , district west 1. De club speelt inmiddels in de 1e klasse, bestaat al 15 jaar en destijds werd er alleen nog maar KZZ gespeeld. KZZ staat voor Koepel Zaalvoetbal Zaanstreek. Dit is de recreatieve competitie binnen de Zaanstreek, het alternatief voor de duurdere zaalvoetbalvorm van de KNVB, dit echter wel onder auspiciën van de KNVB maar wel een stuk minder formeel geregistreerd. De naamsverandering is evenwel nog niet volledig. “Binnenkort zal de wijziging voor de KNVB teams 1-2-3, de veteranen 35+(veld, 7 tegen 7) en de drie jeugdteams nog moeten worden doorgevoerd. Dat is een aparte aanvraag die later wordt behandeld. Een ding staat vast: wij zijn weer FC ZAANSTREEK”, aldus de club. En met deze naam hebben we de ambitie om met een meidenteam binnen drie jaar in de eredivisie van het vrouwen/meiden zaalvoetbal te spelen. “Hopelijk komt Marleen Molenaar, voormalig manager van de vrouwentak bij AZ en AJAX en dochter van Cees Molenaar, de toenmalige oprichter van FC Zaanstreek dan een keer bij ons kijken. Wellicht heeft ze wat mooie anekdotes en goede tips“ aldus een van de bestuursleden.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl