`Daar krijg je een beetje kippenvel van`

Zaandam- In tegenstelling tot veel andere sporten heeft het coronavirus tennis niet meer in zijn greep. Nu Nederland voorzichtig uit de lockdown kruipt, hebben bij Tennisvereniging De Gouw tientallen jonge tennissers hun rackets uitgepakt. Ze doen mee aan de Zomerchallenge, waarbij ze kennismaken met tennis. De kinderen zijn wat blij om weer te kunnen sporten, na wekenlang te zijn teruggeworpen tot de stoep of de speeltuin voor hun ouderlijk huis. Vorige week maandag mochten de eerste groepen in Zaandam hun balkunsten vertonen. Jos van der Beek, trainer bij TV De Gouw, is dolenthousiast over de grote opkomst en spreekt van een recordaantal.
Ruim 130 jongeren meldden zich aan voor de Zomerchallenge
“We hebben scholen en bekenden gemaild, geappt en via Facebook aangeschreven. Zo kregen we vele kinderen enthousiast om mee te doen. Geen club in Nederland had 135 aanmeldingen. Hier krijg je een beetje kippenvel van. Dat is toch te gek!”, zegt Van der Beek. Hij heeft sinds Nederland begin maart op slot ging zeker zes weken geen leerling een service kunnen uitleggen. De trainer zat echter niet stil. Toen tennissen weer mocht, ging hij met het bestuur en collega-trainers zitten om de Zomerchallenge voor het eerst bij zijn club te lanceren. Deze challenge is een doordacht welkomstlidmaatschap van de tennisbond KNLTB met onder meer onbeperkt vrijspelen, lessen en een eindtoernooi. Elke tennisvereniging kan dit concept overnemen.
Bewegingsvrijheid
TV De Gouw greep de coronacrisis aan om nieuwe leden en jeugd in het bijzonder toch sportmogelijkheden te geven. “Kinderen willen er weer uit, want ze missen hun bewegingsvrijheid”, vertelt een gedreven Van der Beek. “Bij de Zomerchallenge krijgen ze les in een groepje van zes tot acht leerlingen, verspreid over één of twee banen. Omdat we meerdere groepjes hebben, geven we drie keer doordeweeks les en ook op de zaterdag- en zondagochtend. We enthousiasmeren de kinderen hiermee voor tennis. Ze kunnen lekker bewegen en we hopen dat ze het leuk vinden. “
Van der Beek heeft gemerkt dat het daarmee wel goed zit. “Dit echte tennis is leuker dan op de Wii!”, hoorde hij een jonge tennisser zeggen. “Dit is leuker dan buitenspelen, mam!”, riep een ander uit. Ze zijn blij dat ze eindelijk weer kunnen. Vorige week maandag mochten de eersten de baan op voor de Zomerchallenge.
Zomerchallenge voor senioren
Tennis voor de jeugd tot en met 18 jaar is sinds 29 april weer toegestaan en voor de volwassenen is dat 11 mei. Sinds 15 juni is bij TV De Gouw ook de Zomerchallenge voor senioren gestart, met meer dan dertig deelnemers. Meer informatie over de Zomerchallenge via Jos van der Beek, 06-22775324. Tennisvereniging De Gouw is te vinden aan Karel Lotsylaan 6 in Zaandam.
Foto onderschrift: Trainer Guy van Rijn ziet dat de kinderen er plezier in hebben. (Foto: Lou Bronger)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl