Overschrijvingen Zaanse zaterdagamateurs

Zaanstad- Net als ieder jaar zijn er weer flink wat inkomende en uitkomende overschrijvingen te melden binnen de meeste Zaanse voetbalverenigingen. De meest opvallende is natuurlijk die van zvv Zaanlandia. De club kon dit jaar geen zondagteam meer op de been brengen en valt weg uit de zondag 1e klasse. Op de valreep wist de club zich nog te kunnen inschrijven in de zaterdag 4e klasse.
Eveneens opvallend is het wegvallen van PSZ uit Zaandam in de 4e klasse zaterdag. Ook deze club trekt zich terug en heeft dit jaar op de valreep het 60 jarig bestaan nog gered. De club gaat nog door met 1, hoog uit 2 recreatieve veteranen teams. Ook de zaterdag teams van zvv Zaandijk en sc Hercules-Zaandam die in de 4e klasse zaterdag uitkwamen hebben zich niet voor het volgende seizoen opnieuw ingeschreven. Daarentegen komt Sporting Krommenie wel weer met een zaterdag eerste elftal uit. Daar hopen ze op de Zaanse poule indeling en vielen er tal van nieuwe aanwinsten te noteren waardoor er wat verjonging in de ploeg komt.
Vierdeklasser cvv Blauw Wit en hoofdtrainer Pieter van Netten hebben er een flink aantal jonge spelers bijgekregen. De meeste spelers kwamen uit de jeugd bij Fortuna Wormerveer, WSV`30 en een tweetal uit de selectie bij Sporting Krommenie. Bij vv Jisp waar Peter Tania hoofdtrainer is vertrekken zes spelers en dat is flink voor de dorpsclub. Ook zijn zoon en tevens clubscoorder Kevin Tania vertrekt en keert terug naar zvv Zaandijk. Daartegenover staan wel drie nieuwkomers van WSV`30. Tania denkt wel een gretige groep te hebben en zal er weer alles aan doen om de nodige punten te kunnen binnenhalen.
FC Zaandam ziet een aantal `grote namen` stoppen, maar heeft wel flink wat nieuwe spelers op de lijst staan. Iwan Axwijk zet met de versterkingen in op het linkerrijtje. Een tree lager hoopt derdeklasser ZCFC de selectie flink te hebben versterkt. Het betreffen veelal spontaan aangeschreven nieuwe spelers die graag voor ZCFC wilden spelen, aldus Willem Zeijlmans. Hij keert terug als trainer bij ZCFC waar hij twee jaar geleden ook als ad-interim voor de groep stond. De jeugd stroomt op het Kalverhoek door en met deze kwaliteits impuls hoopt het Zaanse Oranje weer een rol van betekenis in de derdeklasse zaterdag te kunnen spelen.
Hieronder de lijst met nieuwe en vertrekkende spelers:
Zaterdag 2e klasse: FC Zaandam
Nieuw: Dyllan Ahinful (De Meern), Rudo Hidden, Gino Soolsma (beiden ZOB), Bodey Siemons (Zaanlandia), David Zwiebel (HBOK), Shannon Schet (De Treffers), Jayson Sambo (United Davo), Bodhi Smis (ZCFC).
Vertrokken: Ori Hoogland, Jeroen Land, Franklin Kesser (allen gestopt), Jesse Kramer (Purmersteijn-zat).
Zaterdag 3e klasse: ZCFC
Nieuw: Justin Valk (VVSB), Tijn Meijer, Cas Meijer (beiden Zaanlandia), Sebastiaan Ntim (AFC’34), Jeroen de Louw (SVA), Alexander de Vries (KFC), Brandon Derie, Gian Luca Klunnen (beiden Wherevogels), Wouter Zijlmans (Fortuna Wormerveer), Mike Bloemberg (Hercules-Zaandam), Marcoen Beeks (De Meer).
Vertrokken: Bohdi Smis (FC Zaandam), Erno Vreugdenhil (Westzaan), Wycher Lens, Jeremy Keizer (beiden lager elftal), Felix Scheeper, Maroune el Ibrahimi (beiden onbekend).
Zaterdag 4e klasse: vv Jisp
Nieuw: Lucas Quakkelaar, Willem Hupkens, Sem Wezel (allen WSV’30).
Vertrokken: Jaimy Bloem, Marcel Hofman (beiden vv Knollendam), Dennis Smit (Fortuna-Wormerveer), Sander Smit (rkvv Saenden), Kevin Tania (Zaandijk), Dave van Deene (WSV’30).
Zaterdag 4e klasse: cvv Blauw-Wit
Nieuw: Thomas van Eig, Leon Seitner (Sporting Krommenie), Jan Jaap Jonker (WSV’30), Jeffrey Kat, Jesper van Houts, Daan Brouwer, Stan Luttikhuizen (allen Fortuna Wormerveer-jeugd), Aykut Olgun, Kaan Sigircikoglu (beiden Fortuna- Wormerveer), Mohammed Bourchid (gestopt).
Vertrokken: Lava Dollart (Rood-Wit Zaanstad).

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl