Welke meiden komen het team van Lex versterken

Assendelft- Het lijkt al weer een eeuwigheid terug, maar toch heeft het Vrouwen- en meisjesvoetbal altijd een belangrijke rol gespeeld bij Fortuna- Wormerveer, liefst vier keer werd de landelijke KNVB beker gewonnen waarmee Fortuna W nog altijd recordhouder in Nederland is, en nu zijn er tekenen die er op wijzen dat ‘ze’ weer serieus mee willen gaan doen. Het borrelt van de ideeën bij Lex Brakenhoff en Ed Kuijper, beide betrokken bij de MO15.
Eerder al raakten Telstar (De Witte Leeuwinnen) en Fortuna W met elkaar in gesprek over het vrouwen- en meidenvoetbal. Sindsdien zijn beide clubs nauw verbonden met elkaar. Fortuna Wormerveer is officieel satellietclub van de IJmonders.
In IJmuiden moest men het een periode doen zonder vrouwenvoetbal op niveau. Vanaf het komende seizoen zal Telstar wederom vertegenwoordigd zijn in het vrouwenvoetbal. Onder de naam Jong Telstar Vrouwen is onlangs overeenstemming bereikt over het toetreden met een team tot de Belofte competitie Vrouwen, het voorportaal van de Eredivisie Vrouwen. Het team zal bestaan uit talentvolle speelsters onder de 20-jaar. 
Met die wetenschap besloot de immer enthousiaste Lex Brakenhoff (nauw betrokken bij de MO15) dat het de hoogste tijd werd om aan de bel te trekken. Als satellietclub van Telstar vrouwen mogen wij gebruik maken van hun kennis en netwerk. Niet voor niets denkt Fortuna W al aantal jaar op de achtergrond mee met Hans de Winter richting terugkeer van Telstar. ‘Om de MO15 serieus mee te kunnen laten doen zijn we op zoek naar meiden die met ons mee willen doen.’ Aldus de bekende banketbakker uit Assendelft. Daarnaast is Brakenhoff zelf groot AZ fan en ook sponsor van die club. Hij bakt dagelijks het brood voor alle AZ spelers die op het AFAS trainingscomplex in Zaanstad voetballen.
Er is nog een belangrijke link die er toe doet. Naast het fenomeen Jonger Oranje Jongens bestaat er ook al jaren Jonger Oranje Meisjes. Deze unieke voetbalactiviteit zal 8 juli bij o.a. bij Fortuna W worden gehouden. 
Zijn Lieke Martens, Vivianne Miedema en Shanice van de Sanden jouw grote idolen? Wil je net zo goed voetballen als deze Oranje Leeuwinnen en hoop je ook profspeelster te worden? Speciaal voor jou organiseert Jonger Oranje exclusieve Jonger Oranje Talentendagen alleen voor meisjes. Samen met andere voetbalmeiden speel je de hele dag wedstrijdjes, beleef je een plezierige en leerzame voetbaldag en natuurlijk maak je kans om gescout te worden.
Speelsters van Telstar Vrouwen gaan op zoek naar de Jonger Oranje meisjesteams. Beleef samen met je vriendinnen de voetbaldag van je leven! 

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl