Het Ameezing Koor vindt onderdak op tribune sc. Hercules- Zaandam

Zaandam- De coronacrisis dwingt niet alleen ondernemers, maar ook culturele verenigingen en stichtingen tot creatief denken. Dat pakt bij Het Ameezing Koor goed uit.
Voorzitter Marga Moesker: “Toen bekend werd gemaakt door Koornetwerk, een stichting die samenwerkt met het RIVM dat ‘binnen’ zingen voorlopig echt geen optie is, begonnen we aan ‘buiten’ zingen te denken. Maar waar vind je een buitenlocatie waar je de anderhalve meter onderling kunt aanhouden en waar je niet natregent? Al snel kwam onze penningmeester, Margret Stam, na een gesprek met haar buurman Toon Nugter, die verbonden is aan voetbalvereniging Hercules, op het idee dat zingen op de tribune van de voetbalclub misschien wel een goed idee zou zijn.”
Het idee heeft geleid tot een gesprek met Hercules-voorzitter Jan de Haas en daaruit is een waarschijnlijk niet eerder vertoonde samenwerking voortgekomen. Met toestemming van de gemeente Zaanstad gebruikt het koor de voetbaltribune. 
De eerste repetitie vond plaats op 4 juni. Marja: “Na al die weken mooi weer regende het een beetje, maar wij waren onder dak en hoe! En dat zingen en voetballen goed samen gaat, bleek meteen de eerste avond. Op het veld voor ons werd enthousiast getraind en op de tribune werd enthousiast gezongen. We kregen zelfs applaus van de voetballers. We zijn van plan tot half augustus op deze manier te repeteren. Daarna wordt er natuurlijk weer volop gevoetbald bij Hercules en hopen wij weer terug te kunnen naar onze vaste binnenlocatie in Het Element in Zaandam. Voorlopig zijn wij heel erg blij met de mogelijkheid die ons wordt geboden waaruit blijkt dat met goede wil en creatief denken heel veel te bereiken is.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl