Onthaal en afscheid van spelers bij FC Zaandam

Zaandam- Het eerste jaar als hoofdtrainer van Iwan Axwijk zal ook gelijk het meest vreemde seizoen ooit zijn voor de prille hoofdcoach. Het Corona virus gooide immers al in maart 2020 de competitie volledig op zijn kop. Jammer dat het seizoen zo afgebroken werd want het voetbal en de resultaten in Zaandam waren goed te noemen.
Axwijk mag zich rijk rekenen met een behoorlijk aantal nieuwe spelers want ook David Zwiebel is volgend seizoen speler van FC Zaandam. De 35 jarige spits is afkomstig van HBOK uit Amsterdam.
Met zijn schat aan ervaring onder andere opgedaan in de jeugd bij Ajax waarin hij speelde met Thomas Vermaelen kan Zwiebel zijn technische skills overbrengen aan de jeugdige talenten van FC Zaandam.
Ook de nieuwelingen Shannon Schet van de Treffers komt over vanuit Groesbeek. Samen met Jayson Sambo die eerder speelde voor United Davo (Haarlem) en zvv Zilvermeeuwen completeren zij de selectie
Eerder werden de onderstaande spelers al aangekondigd; Cerezo Hartgers. Na de winterstop versterkte Hartgers de selectie van FC Zaandam. De wedstrijden waarin hij speelde liet hij direct zien waartoe hij in staat is. Met zijn snelheid en scorend vermogen gaan de Zaandammers nog veel meer van hem zien in de 2e klasse. Samen met zijn broer Zino Hartgers zullen de tegenstanders van FC Zaandam nog veel problemen met dit duo gaan krijgen. Cerezo komt over van de Amsterdamse club met ambitie, nader te noemen; SDZ.
Bodhi Smis
Het kind van de club keert na een seizoen bij ZCFC gespeeld te hebben weer terug op het oude nest. Met de verdedigende kwaliteiten die Smis met zich mee brengt zal de defensie van FC Zaandam en de vele supporters weer meer dan tevreden kunnen zijn. Bodhi Smis brengt dan ook veel ervaring met zich mee met de wedstrijden die hij al vaak gespeeld heeft met zowel Hellas Sport als FC Zaandam in de 2e klasse. Voor de derde helft kunnen de mensen van de kantine ook weer juichen.
Jim Nelen
Deze zeer talentvolle aanvaller, als D junior ontdekt door Ajax, is FC Zaandam op het spoor gekomen na de vriendschappelijke wedstrijden tegen Zwaluwen`30 uit Hoorn. Nelen maakte het tijdens deze oefenwedstrijden de verdedigers van FC Zaandam ontzettend moeilijk. Gezien het feit dat Jim ook een topspeler is van StreetKings kan je direct zien waar zijn skills vandaan komen. Zijn team won recent en onder toeziend oog van de Braziliaanse topspeler Ronaldinho de beker. Ronaldinho reikte het team enkele maanden geleden de mooie bokaal uit. Nelen heeft ook samen met Serdar Ozturk en Gino Soolsma een aantal jaren samen gespeeld bij Zwaluwen`30. Na een uitstapje van een seizoen naar de Blokkers uit Hoorn zal Jim Nelen nu de clubkleuren van FC Zaandam gaan verdedigen. De zaterdag tweedeklasser is hier dan ook zeer content mee en zullen veel plezier gaan beleven aan deze technische aanvaller.
Gino Soolsma
De carrière van Gino Soolsma ging van zijn geboorteplaats Andijk naar het mooie Eindhoven waar Gino als D junior van PSV zich zeer verdienstelijk maakte. Na zijn avontuur in Eindhoven speelde Gino o.a. bij Scheveningen. Daarna verdedigde Soolsma de clubkleuren van Zwaluwe`30 in Hoorn verdedigen. Vanaf 2011 tot 2016 heeft Gino bij de Zwaluwen 30 de verdediging op sleeptouw genomen. Met o.a. oud Hellas Sport speler Jerrold van den Eeckhout besloot Soolsma om de overstap naar ZOB te Zuid-Oost Beemster te maken. Tijdens de wedstrijden tussen eerst Hellas Sport en later FC Zaandam kwamen de Zaandammers Soolsma vaak tegen en vaak maakte hij indruk als verdediger. Na 4 seizoen bij ZOB te hebben gespeeld besloten Soolsma en Nelen naar FC Zaandam te komen.
Afscheid van `oude rotten`
Ook wordt er stil gestaan bij het afscheid van twee keepers in de selectie: Ori Hoogland en Jeroen Land. Hoogland heeft aan de trainer Iwan Axwijk aangegeven na blessureleed om voorlopig zijn schoenen aan de wilgen te hangen. Na een carrière die Hoogland via Hellas Sport naar FC Volendam 1 bracht en vervolgens via het amsterdamse Turkyimspor, AFC’34 , Hellas Sport en tot slot FC Zaandam is de club hem vooral dankbaar voor alles wat hij heeft betekend voor de club.
Jeroen Land, al jaren de stand-in en ook speler van het bijna kampioensteam FC Zaandam 2 blijft wel behouden voor de club. Land zal met veel oud eerste elftal spelers de vrijdagavond 35+ 7 tegen 7 competitie onveilig maken. Ook Jeroen wordt ook bedankt voor zijn geweldige inzet al die jaren voor Hellas Sport en nu FC Zaandam.
Na het stoppen van deze twee geroutineerde keepers, is het vlaggenschip van Axwijk nog op zoek naar een getalenteerde keeper die de strijd om de plek onder de lat in de selectie van Zaandam aan durft te gaan. De club kijkt momenteel in het rond en roept keepers die interesse in deze mooie uitdaging hebben zich te melden. De bedoeling is om dan samen met Jory Witlam en Erik Veen de twee top keepers van FC Zaandam te gaan trainen. Voor meer informatie hierover kan de clubwebsite worden geraadpleegd.
Foto onderschrift: David Zwiebel hier nog in tenue van HBOK is volgend jaar speler van FC Zaandam

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl