Alles is nieuw bij AZ onder 11

Zaanstad- Het nieuwe AZ Onder 11 besloot zaterdag een eerste volledige trainingsweek met een onderling oefenduel. Trainers Dijar Kasim en Tim Appel zagen dat de ploeg gretig en blij was weer eens een wedstrijd te spelen.
Deze week ging het voor het jongste AZ Jeugd-team echt van start. De afgelopen periode werd al op woensdag getraind, nu is dat opgevoerd naar drie trainingsmomenten per week. Aansluitend volgt dan op zaterdag nog een wedstrijd. “Leuk om weer eens een duel te spelen”, zegt Kasim. “Je zag ook dat de jongens het echt als een wedstrijd beleefden!”
Acclimatiseren
Op het AFAS Trainingscomplex waren enkele mooie acties en goals te zien. Maar vanzelfsprekend is het in deze fase ook nog erg wennen. “Alles is nog nieuw voor ze”, weet Appel. “De jongens moeten wennen aan een nieuwe omgeving, aan elkaar, aan de trainers. Aan ons de taak ze daar zo snel mogelijk wegwijs in te maken. Deze periode grijpen we aan om de jongens te laten acclimatiseren.”
Communicatie met ouders
Dat is gebruikelijk bij een team dat op twee spelers na uit nieuwe AZ’ers bestaat. Toch is het in de huidige tijd anders dan anders. Kasim: “Het is belangrijk ook de ouders mee te nemen in het proces, want zij spelen een net zo grote rol in het aansturen en begeleiden van het kind als de trainers. De communicatie met hen staat bij ons hoog in het vaandel, ook al is dat door de coronaperiode lastig.”
Drempel
Er zijn wel al enkele videomeetings georganiseerd om het contact met de ouders op gang te houden. “Maar face to face-contact is wel veel effectiever, dus de huidige tijd zit een goede kennismaking een beetje in de weg. Normaal is de drempel bij AZ juist heel laag, nu mogen ouders het terrein niet op. Dat is begrijpelijk, maar niet de aanpak die we bij AZ prefereren. We moeten dus op zoek naar oplossingen en daar zijn we ook continu mee bezig.”
Genieten
Appel en Kasim kunnen dan ook niet wachten tot het weer écht terug bij het oude is. “Het is duidelijk dat we ook dit jaar een leuke groep met fijne personen hebben”, klinkt Kasim opgewekt. “We kijken er al naar uit om daar over een tijdje ook weer samen met alle ouders van te genieten op het complex.” bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl