Geen zaterdag of zondag eerste elftal voor Zaanlandia

Zaandam- De welbekende kogel is door de kerk. De Zaandamse voetbalvereniging zvv Zaanlandia trekt de Zondag-selectie terug uit de 1e klasse zo is vanmiddag besloten na intern overleg van het hoofdbestuur.
Zeer recent is duidelijk geworden dat er volgend seizoen onvoldoende spelers zijn om een volwaardige selectie neer te zetten voor een Zaanlandia 1 en 2 op de zondagen. Het bestuur van zvv Zaanlandia is teleurgesteld dat een groot aantal spelers heeft aangegeven niet langer voor zvv Zaanlandia te willen uitkomen. Dit was een onaangename verrassing en een stevige sportieve tegenslag.
De Zaandammers zien geen mogelijkheden om op korte termijn spelers aan te trekken voor het eerste elftal. Bovendien heeft de club onvoldoende spelers die nu al door kunnen stromen om volgend seizoen in de 1e klasse te kunnen spelen.
Het bestuur van zvv Zaanlandia is al langer aan het nadenken over de toekomst van de club. Hierin speelt de vraag waar de nadruk op moet komen te liggen, het zaterdag- en/of het zondagvoetbal, een belangrijke rol. Eerder dan verwacht en gehoopt, is deze keuze meer dan actueel en urgent geworden door het wegvallen van de zondagselectie.
Ondanks deze sombere boodschap zo vlak voor de zomer, blijft het bestuur positief naar de toekomst kijken. Er wordt ingezet op het verder versterken en uitbreiden van de jeugdafdeling en in Zaandan gaan ze volgend seizoen vol energie verder bouwen aan een sterk zaterdagmiddagelftal.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl