Druiven zuur voor Fortuna-Wormerveer zaterdag

Wormerveer- Zaanse veld en zaalvoetbalverenigingen hadden tot uiterlijk 15 mei 2020 de mogelijkheid om bij de KNVB een schriftelijk verzoek in te dienen voor teams die in een hogere of lagere klasse of divisie ingedeeld willen worden. Ook Fortuna Wormerveer Zaterdag 1 diende zo’n verzoek in. De ploeg stond namelijk riant aan kop in de 4e klasse zaterdag en stond vele punten los waarbij het kampioenschap niet meer mis kon gaan.
Bij vv Assendelft en WSV’30 kregen ze wel een positief antwoord op een dergelijk verzoek. vv Assendelft zal komend seizoen tegenstander zijn van Fortuna Wormerveer zondag 1 uitkomend in de eerste klasse. De Wormers komen te spelen in de derde klasse zondag. Daar krijgen zij waarschijnlijk te maken met rkvv Saenden en sc Hercules-Zaandam. Deze beide clubs hadden ook promotie (naar de tweede klasse zondag) aangevraagd, maar die is niet toegekend door de KNVB zo vernamen beide clubs vandaag vanuit Zeist.
Fortuna Wormerveer zat.1 zal echter op zaterdag in de vierde klasse blijven spelen. Ook daar hoopt de ploeg weer vele Zaanse ploegen te treffen. PSZ heeft zijn zaterdag 1 team teruggetrokken maar mogelijk dat zvv Zaanlandia met een zaterdag 1 zal inschrijven.
Gezien de nog te verwachten ontwikkelingen rondom diverse clubs (denk aan de problemen bij zvv Zaanlandia) kan het zomaar zijn dat er nog tal van aanvullende promoties bekend zullen worden gemaakt.
Archieffoto: De Fortuna W zaterdag 1 selectie in betere tijden bij het behalen van de 2e periodtitel eerder dit seizoen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl