Terugtrekken zvv Zaanlandia 1 uit zondag 1e klasse lijkt onontkomelijk

Zaanstad- De Zaandamse Zondag eersteklasser zvv Zaanlandia zal zich zeer waarschijnlijk terugtrekken uit de eerste klasse. Al enige tijd gonst het van de geruchten dat er diverse sponsoren en spelers waren gestopt. Het komt er op neer dat het overgrote deel stopt met voetballen door veranderde privé situaties als werk en gezin. Het merendeel van de spelers vertrekken naar andere Zaandamse clubs in de omgeving. Dit zijn de omliggende verenigingen sc Hercules-Zaandam, ZCFC en RCZ.
Dit seizoen startte zvv Zaanlandia dat ook bij streekgenoot Fortuna Wormerveer is ingedeeld, alleraardigst en stond het zelfs nog enige tijd verrassend aan kop. Daarna zakte de ploeg van trainer Ronald van Dooijeweerd die nog maar een keer per week trainde ver iets onder `de middenmoot`. zvv Zaanlandia zou de stap naar de zaterdag afdeling overwegen en zou dan met het eerste elftal willen uitkomen in de vierde klasse zaterdag. Financieel schijnt de club niet gezond te zijn en mede door het opkomende coronavirus waarbij wedstrijden spelen niet meer mogelijk is werd het er voor de vereniging niet makkelijker op.
In de eerste klasse A trok sv De Meern halverwege de eerste helft van het seizoen het eerste elftal al terug. Een paar maanden later was het de beurt aan sva Papendorp (voorheen Magreb`90) dat door de KNVB werd geroyeerd. De derby tussen Fortuna Wormerveer en zvv Zaanlandia lijkt hiermee voor volgend seizoen zeer ver weg.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl