PSZ redt 65e verjaardag maar trekt stekker uit zaterdag 1

Zaandam- Voetbalvereniging PSZ is er mede door routinier Erwin Smit in geslaagd het 65 jarige jubileum te halen. Samen met Bas Timmer die over de benodigde trainerspapieren beschikt en ook in het eerste elftal speelt, wist hij de afgelopen twee jaar te overleven met de kleinste club van de Zaanstreek.
De leden van Prettige Spelers Zaandam stonden in 2018 voor de keus: de club laten opgaan in FC Zaandam of nog verder op eigen benen doorgaan. Er werd voor de laatste optie gekozen. De kar werd verder getrokken door het duo Smit en Timmer.
De Zaanse zaterdagvereniging heeft in april de 65 jarige leeftijd bereikt maar dat ging de laatste paar jaar uiterst moeizaam. De Zaanse club kampte met een smalle `selectie` en de motivatie van een aantal spelers was ver te zoeken. Trainen deed de zaterdagselectie al een tijdje niet meer; dit na de steeds meer tegenvallende trainingsopkomsten. Het werd daarnaast ook nog eens een zware opgave om vervolgens op de zaterdagmiddag over voldoende spelers te kunnen beschikken. Telkens werden er toch maar weer een paar spelers bereid gevonden te komen meespelen om zo toch maar weer net aan een elftal op de been te kunnen brengen. Die spelers kwamen uit het veteranen team of werden halverwege het seizoen nog lid. Ook de resultaten waren niet om over naar huis te schrijven.
De statistieken spreken voor zich: in twee seizoenen sprokkelde het Zaandamse PSZ slechts vier punten bij elkaar. Vorig seizoen degradeerden de Zaandammers vanuit de derde klasse naar de vierde klasse en in het vanwege de coronacrisis afgebroken huidige seizoen kreeg de ploeg maar liefst honderd treffers tegen. Op zaterdagmiddag 15 februari 2020 werd er in Zaandam een unieke 1-0 overwinning op De Kennemers geboekt. Drie punten konden sinds lange tijd weer eens worden bijgeschreven.
De Prettige Spelers hadden voorheen een eigen complex en clubgebouw op Sportpark Jagersveld. Het complex wordt inmiddels door Rugbyclub Zaandijk bewoond. Door meerdere omzwervingen via de locatie van FC Zaandam werd er een jaar op Sportpark Hoornseveld gespeeld en later stapten de groenwitten over naar het complex van voormalig buurman RCZ. Daar mocht kosteloos een veld en kleedkamers en de kantine worden betreden. Hierdoor bleef de club in leven en zo werd in april dan toch de kroon gezet op het 65-jarig bestaan van de zaterdagvereniging. Ware het niet dat door het coronavirus de slingers niet konden worden opgehangen en er alsnog geen feestje kon worden georganiseerd.
Zaandammer Erwin Smit heeft zijn doel met PSZ in ieder geval bereikt en vindt het wel mooi zo. Het kan zomaar zijn dat PSZ nog wel actief blijft met een veteranenteam maar er is besloten dat er geen energie meer gestoken wordt in een zaterdag eerste elftal. Voetbalvriend Bas Timmer gaat zich volledig inzetten voor KFC waar hij de functie van hoofdjeugdopleiding momenteel al bekleed. Ook Erwin Smit blijft zich met voetbal bezighouden. Dit seizoen trainde hij de jeugd van samenwerkingspartner RCZ. De ambitie is om in het trainerschap actief te blijven, het liefst met een jeugdteam meld Smit. Al was hij enkele seizoenen geleden assistent van Miel Mans bij zvv Zilvermeeuwen en lijkt hem zoiets ook weer een optie.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl