Extra versterking voor zaterdag derdeklasser ZCFC

Zaandam- Het voetbal verschuift in rap tempo van de zondag naar de zaterdag. Als echte Zaanse zaterdagclub uitkomend in de 3e klasse, is het juist nu belangrijk voor de Zaandammers de balans te vinden tussen doorgroei van eigen jeugd en daarnaast een kwalitatieve impuls te geven aan de selectie van buitenaf.
Vanaf het seizoen 2020/2021 zal de ZCFC selectie worden versterkt met een aantal prima spelers:
Jeroen de Louw: Deze topspits van SVA, oud ZCFC-er en Zaans topscorer komt de voorhoede van het Zaans oranje weer versterken.
Cas Meijer en Tijn Meijer: na een lange uitstap bij zvv Zaanlandia 1 en 2, keren de gebroeders Meijer weer terug bij hun oude club.
Daarnaast sluiten Wouter Zijlmans (Fortuna-Wormerveer), Alexander de Vries (KFC), Gian Luca Klunnen (De Wherevogels) en Mike Bloemberg (sc Hercules-Zaandam) aan bij de selectie voor 1 en 2.
Overgekomen en doorgestroomd vanuit de jeugd:
Daniel Post en Jeroen Abbenhues, Tom Luckfiel, en Calvin Stolk. De club is er trots op om te zien dat deze jeugdspelers aansluiten bij de selectie.
Al eerder was bekend gemaakt dat Justin Valk (VVSB), Sebastiaan Ntim (AFC ’34) en Brandon Derie (De Wherevogels) aan de selectie zijn toegevoegd.
ZCFC groeit en de aansluiting tussen jeugd en senioren is cruciaal in deze nieuwe fase voor de club. Onder leiding van Ron Karreman als Technisch Manager in samenspraak met Willem Zeijlmans (hoofdtrainer), Maikel de Vries (2e), Damien Prinsen (JO-19) en Mitchell Beckmann (JO-17) zullen de selecties van de senioren en de jeugd verder worden vormgegeven en definitief worden gemaakt. Hierbij zal op sportpark Kalverhoek scherp worden gekeken naar de positie van eigen jeugd en de eventuele aanvulling van buitenaf zoals aan de selectie gepresenteerd in januari: De pijlers zijn;
Kwalitatieve impuls voor de selectie
Focus op doorschuiven eigen jeugd naar selectie
Ultiem faciliteren vanuit vereniging (en nee, we gaan geen spelers betalen)
Geen vriendenteams in selectie-elftallen
We zullen in het seizoen 2020-2021 zien wat de handen van het duo Willem Zeijlmans en Ron Karreman zullen doen. Eerst afwachten of de competitie voor het aankomende seizoen wel echt in september kan aanvangen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl