Baden Zaanstad aanstaande maandag weer open

Zaanstad- Maandag 18 mei openen de Crommenije, de Slag en Zaangolf hun deuren weer voor bezoekers. De binnenzwembaden gaan open voor kinderen en (jong)volwassenen die lessen volgen vanaf zwemdiploma B. Tevens is er een aangepast aanbod voor banenzwemmen en de verschillende aquasporten.
Directeur Sportbedrijf, Ivonne van Tuijl: “Na bekend werd dat we open mochten en onder welke voorwaarden, zijn we heel druk geweest met het treffen van alle voorbereidingen zodat onze bezoekers en medewerkers op een veilige en verantwoorde manier kunnen zwemmen en werken. We verheugen ons er zeer op om onze bezoekers en zwemmers weer te mogen ontvangen.”
Start van zwemlessen
Het Sportbedrijf zal wekelijks de mogelijkheden bekijken om de activiteiten en lessen uit te breiden. Vanaf maandag starten de lessen vanaf zwemdiploma B. Een aantal lessen aquasport en banenzwemmen start ook weer. De roosters zijn per zwembadaccommodatie op de website van het Sportbedrijf te vinden. Recreatief of vrijzwemmen kan momenteel nog niet omdat de corona-maatregel van 1,5 meter afstand houden dan nauwelijks op te volgen is.
Wethouder Sport, Gerard Slegers: “Het is heel goed nieuws dat de zwembaden in Zaanstad weer opengaan en de zwemlessen en doelgroepen weer voor een deel kunnen worden hervat. Het Sportbedrijf en gemeente Zaanstad werken intensief samen om het zwemmen voor zoveel mogelijk mensen weer mogelijk te maken. Het is nog een flinke uitdaging om de zwembaden zo in te richten dat voldoende afstand houden lukt. Daarom kiezen we voor een gefaseerde aanpak.”
Landelijk protocol
Het kabinet kondigde vorige week aan dat de zwembaden vanaf 11 mei open mochten, met als voorwaarde dat ze aan de landelijke richtlijnen voldoen. Er is tot nu toe geen bewijs dat het virus zich verspreidt via water, meldt het RIVM. Het kabinet heeft geen maximaal aantal bezoekers vastgesteld. De capaciteit verschilt daardoor per zwembad.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl