Millen Baars van Man Utd naar Jong AZ

Zaanstad- Millen Baars heeft zondag een contract bij AZ getekend. De negentienjarige vleugelaanvaller – die transfervrij overkwam van Manchester United – zette in het AFAS Stadion zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2022.
De Beverwijker begon zijn loopbaan bij de amateurs van De Kennemers, alvorens hij de overstap maakte naar de jeugdopleiding van Ajax. In 2017 ging hij naar Manchester United. Als speler van The Red Devils maakte hij een jaar later zijn debuut als jeugdinternational in Oranje Onder 19.
Beloften
Baars zat sinds de zomer van 2019 zonder club. Na een stageperiode bij AZ sloot hij aan bij de Alkmaarse beloften en kreeg hier de kans zich te bewijzen. Tot een debuut kwam het nog niet.
Baars: ‘Warme club’
“Het maakt me trots”, vertelt Baars na het tekenmoment. “Ik ben heel blij met het contract en dat ik deze kans krijg. AZ is een warme club met fijne mensen die je willen helpen. Ook kende ik al een aantal jongens van het team. Daardoor kon ik mezelf hier snel aanpassen.”
Mannenvoetbal
Baars merkt dat het niveau bij Jong AZ hoog ligt. “Dat is ook nodig, want in de Eerste Divisie speel je tegen oudere en ervaren voetballers. Dat is heel anders dan bij jeugdvoetbal. Voor je eigen ontwikkeling is het goed te kunnen wennen aan het mannenvoetbal. Dat maakt de stap naar de Eredivisie uiteindelijk gemakkelijker. Ik hoop het team zo goed mogelijk te helpen en in de toekomst te kunnen aansluiten bij AZ 1.”
Brandenburg: ‘Watervlugge en creatief’
“We hebben Millen de afgelopen maanden van dichtbij aan het werk gezien”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Uiteraard hadden we hem al langer op de radar staan, maar in deze periode heeft hij ons definitief overtuigd van zijn kwaliteiten. Millen is een watervlugge en creatieve voorhoedespeler die op beide flanken uit de voeten kan. Hij is technisch vaardig, atletisch en rustig voor de goal.”
Bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl