Michel Vonk verlengt bij Jong AZ

Zaanstad- Michel Vonk blijft trainer van Jong AZ. De 51-jarige Castricummer verlengde donderdag zijn contract met één jaar. Volgend seizoen wordt Vonk geassisteerd door Kenneth Goudmijn, die dinsdag zijn handtekening zette.
De spelersloopbaan van Vonk begon in 1986 bij AZ, waar hij in vier seizoenen tot 111 wedstrijden in het eerste team kwam. Later speelde de in Alkmaar geboren verdediger voor SVV, Manchester City, Oldham Athletic, Sheffield United en MVV Maastricht. Na zijn actieve carrière ging Vonk als trainer aan de slag.
Terugkeer
Nadat Vonk tussen 2007 en 2011 al jeugdtrainer bij AZ was, keerde hij twee jaar geleden terug. Op het AFAS Trainingscomplex kreeg hij samen met Koen Stam de leiding over de beloften. Vonk was eerder in het betaald voetbal hoofdcoach van Sparta Rotterdam en Telstar en assistent-trainer bij sc Heerenveen.
Vonk: ‘Kijk ik naar uit’
“Bij AZ streeft iedereen ernaar elke dag beter te worden en leiden we spelers op voor Europees niveau”, weet Vonk. “De vele talenten die wij hebben ontwikkelen zich goed en maken zichtbaar progressie. Het is mooi daar een bijdrage aan te leveren en ik kijk ernaar uit dat komend seizoen samen met Kenneth te doen. Hij beschikt net als ik over veel voetbalervaring, kent de visie van AZ door en door en heeft de afgelopen jaren laten zien goed uit de voeten te kunnen met jong talent.”
Grote overgang
Vonk verwacht komend seizoen met een extra jonge ploeg te werken, mede omdat de landelijke Onder 19-competitie wordt vervangen door een Onder 18-competitie. “Veel jonge jongens gaan kennis maken met de wetten van het betaald voetbal. Dat is een grote overgang vanuit het jeugdvoetbal en gaat vaak met vallen en opstaan. Het is aan Kenneth, mij en de rest van de staf ze hierin te helpen en begeleiden, zodat zij zich zo goed mogelijk aanpassen en de volgende stap kunnen maken.”
Brandenburg: ‘Bij gebaat’
“Michel is een echte clubman en een enorm gedreven trainer”, zegt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Hij kan bogen op een treinwagon aan ervaring in het Nederlandse en internationale voetbal, waarmee hij onze beloften iets extra’s kan bieden. Zij komen net kijken op profniveau en zijn erbij gebaat iemand met veel expertise voor de groep te hebben staan die bovendien bekendstaat om het hanteren van een duidelijke structuur. We zijn blij dat de technische staf van Jong AZ met Michel en Kenneth ingevuld is. Het ziet er goed uit.”
Staf compleet
De technische staf van de AZ Jeugdopleiding is met het tekenen van Vonk rond voor het seizoen 2020-2021. In de voorbije maanden bond AZ al Jan Sierksma, Dico Blei, Dijar Kasim, Dennis Zwagerman, Nick van der Velden, Tim Roest, Michael van Zijtveld, Bela Szénási en Kenneth Goudmijn aan zich. Door doorlopende contracten weet de club zich ook verzekerd van de diensten van Robert Franssen, Sander Veraart en Martin Haar.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl