Goudmijn assistent trainer Jong AZ

Zaanstad- Kenneth Goudmijn wordt assistent-trainer bij Jong AZ. De 49-jarige oefenmeester uit Heerhugowaard tekende dinsdag op het AFAS Trainingscomplex in Zaanstad een contract dat hem tot medio 2022 in Zaanstad houdt. “Een heel mooie uitdaging.”
Tijdens zijn actieve carrière speelde Goudmijn in twee periodes voor AZ. In Alkmaarse dienst maakte de rechtsbuiten in het seizoen 1990-1991 zijn profdebuut, om tussen 1995 en 1997 nog eens 51 duels in het eerste elftal te spelen. In 2016 keerde de vader van AZ-middenvelder Kenzo Goudmijn als jeugdtrainer terug op het oude nest.
Bekende rol
Goudmijn bekleedt komend seizoen een voor hem bekende rol. In het seizoen 2016-2017 was hij namelijk ook al assistent-trainer van Jong AZ, dat onder leiding van Martin Haar kampioen van de Tweede Divisie werd. In het seizoen daarop pakte Goudmijn als hoofdtrainer van AZ Onder 16 de landstitel. Hierna kreeg hij de Onder 17 onder zijn hoede.
Goudmijn: ‘Mooie uitdaging’
“Wat ik de afgelopen jaren heb gedaan – het trainen van AZ Onder 16 en Onder 17 – vond ik ook al te gek”, zegt Goudmijn. “Maar actief zijn in het betaald voetbal is toch waar je naar streeft en een heel mooi uitdaging. Ik heb er veel zin in om samen met de hele staf de jongens een volgende stap naar AZ 1 te laten maken. Door het delen van mijn ervaringen in de voetballerij denk ik daaraan iets toe te kunnen voegen. Ik heb er zin in.”
Brandenburg: ‘Weet wat gevraagd wordt’
“Kenneth weet dankzij zijn jarenlange ervaring als speler en trainer wat gevraagd wordt in het betaald voetbal”, reageert Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Hij gaat dan ook van toegevoegde waarde zijn in de ontwikkeling van onze beloften. Zij hopen – met behulp van onder meer zijn gedrevenheid, persoonlijkheid en kwaliteiten op het veld – de laatste stap naar de top te zetten en zo snel mogelijk aan te sluiten bij het eerste.”
Staf krijgt vorm
De technische staf van de AZ Jeugdopleiding krijgt met het tekenen van Goudmijn verder vorm. Eerder bond AZ al Jan Sierksma, Dico Blei, Dijar Kasim, Dennis Zwagerman, Nick van der Velden, Tim Roest, Michael van Zijtveld en Bela Szénási aan zich. Door doorlopende contracten weet de club zich ook verzekerd van de diensten van Robert Franssen, Sander Veraart en Martin Haar.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl