Geen Jong BVO teams meer in derdedivisie

Zaanstad- De KNVB heeft jong BVO teams laten weten dat ze volgend seizoen in een de Onder 21-competitie zullen spelen en dat ze niet meer in de piramide kunnen blijven voetballen. Natuurlijk was het mooi om tegen volwassen kerels te spelen, maar in de hoogste Onder 21-competitie spelen is net zo leerzaam voor de spelers”, reageren de meeste beleidsmakers.
Jong ADO Den Haag spelend in de derde divisie waar ook OFC Oostzaan in uitkomt verdwijnt uit de piramide. Wel kunnen de clubs deel gaan nemen aan de nieuwe Onder 21-competitie, waarbij de winnaar kan instromen naar de Tweede Divisie. Het laagst geklasseerde Jong-team uit de Tweede Divisie zal vervolgens degraderen naar de Onder 21-competitie. Momenteel spelen Jong FC Volendam en Jong Sparta Rotterdam in de Tweede Divisie. Jan Dirk van der Zee, directeur amateurvoetbal van de KNVB, stelde eerder in een interview te streven naar 16 clubs in de Tweede en Derde Divisie.
foto; haaglandenvoetbal.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl