Openstaande functies bij sc Hercules-Zaandam met verrassende namen gevuld

Zaandam- Enige tijd geleden maakte sc Hercules-Zaandam bekend dat het Eric Heerings als hoofdtrainer voor het komende seizoen had aangesteld. De beleidsbepalers moesten ook voor het tweede team en het Dames elftal op zoek naar nieuwe trainers. Bovendien moeten ze bij de huidige derdeklasser de functie van H.J.O.(Hoofd Jeugd Opleiding) opnieuw gaan invullen omdat Desmond Post volgend seizoen tijdig had aangegeven te vertrekken naar rkav Volendam (jeugd).
Omdat één en ander tijdig bekend was is de Technische Commissie van de Zaandammers vroeg begonnen met de zoektocht naar nieuwe trainers. Net voordat de Corona crisis de competitie en het land stil legde, zijn ze er bij sc Hercules-Zaandam in geslaagd om voor zowel het tweede als het Dames elftal, een ervaren en zeer gemotiveerde trainer te contracteren; Voor het tweede elftal is dat een oude bekende voor de club: Raymond Huisman. Hij leidde een paar jaar geleden, toen nog als hoofdtrainer, het eerste elftal van de 4e naar de 3e klasse.
De Dames staan volgend seizoen onder leiding van Cor Noordenbos, die al diverse damesteams onder zijn hoede heeft gehad bij verschillende verenigingen. Ondanks belangstelling van een aantal andere verenigingen, `bezweek` Noordenbos voor het enthousiasme van de dames en de club. Met de doorstroming van 6 speelsters uit het O19 team, wordt het een jong team met veel mogelijkheden.
Voor de taak van H.J.O. zijn de Zaandammers binnen de eigen groep jeugdtrainers op zoek gegaan naar geschikte kandidaten. Daar kwamen ze na een evaluatie met Desmond Post op het idee om de taak in tweeën te splitsen. Daan Cornelissen en Dyron Daal zijn bereid gevonden om dit te gaan invullen. Daan is oud selectiespeler, heeft een A.L.O. opleiding en al enkele jaren ervaring als trainer. Hij wordt Technisch coördinator voor de bovenbouw. Dyron Daal is oud profvoetballer en huidig selectiespeler, bovendien runt hij een voetbalschool bij sc Hercules-Zaandam. Hij wordt de technisch coördinator voor de onderbouw. Zij gaan zich voornamelijk richten op het technisch vlak, dus het beter maken en begeleiden van spelers en trainers.
Het totale “trainers plaatje” is nog niet rond, maar de club is goed op weg. Er zullen nog diverse gesprekken moeten plaats vinden, maar er is goede hoop dat het voor elkaar komt, ondanks de bizarre situatie waarin een ieder zich nu bevindt.
Het is afwachten wanneer de voorbereiding op de nieuwe competitie kan worden gestart.
Op de website van de club laat het weten de trainers die afscheid nemen, Carl Ern, Rob Timmer, Rene Middelkoop en Desmond Post, te bedanken voor al hun inzet en enthousiasme de afgelopen jaren en de club wenst hen veel succes bij de volgende uitdaging!

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl