Zaanse fysiotherapeuten komende tijd in actie voor senioren

Zaanstad– “Supergaaf dat iedereen zo enthousiast reageert op onze spontane actie”, zegt Jordi van Zelst, fysiotherapeut bij GezondPlus, Stationsstraat 9 in Wormerveer. Samen met secretaresse en medisch fitness docent Ellen Klooster bedachten ze de actie om de senioren van senioren wooncomplex Zaanstroom te verrassen met muziek, bewegen en vrolijkheid onder het motto ‘Samen komen wij door de coronacrisis heen!’.
“We wilden inspelen op wat je nu op tv ziet aan meer bewegen initiatieven. Ik dacht’ ik koop een boombox voor het geluid en een megafoon en we gaan gewoon op pad”, zegt Jordi. Een duidelijk geval van ‘gewoon doen’ dat ook werd opgepakt door RTV Zaanstreek en de gebroeders Firetti die optraden. Michiel Schermer van de Facebookpagina Wormerveer gaf er nog een slinger qua publiciteit aan via een livestream. Nu wordt dit initiatief breed uitgerold naar allerlei senioren complexen.
Breed gedragen
“We zijn net terug van verpleeg- en verzorgingstehuis Acht Staten maar gaan morgen weer door in Assendelft”, vertelt Jordi. Was de eerste keer nog een actie van GezondPlus alleen, het idee om senioren die vanaf hun balkon kunnen meebewegen, wordt inmiddels door meerdere fysiotherapiepraktijken gedragen.
“Morgen is fysiotherapiepraktijk Beter Saendelft om 15.30 uur bij De Vlinder actief. Volgende week dinsdag laat fysiotherapiepraktijk Segers de senioren vanaf 14.00 uur van Het Pennemes bewegen. Dat doen ze ook op donderdag om 14.00 uur bij het seniorencomplex Elzenbroekplantsoen in Zaandam (Westerwatering).
Fysiotherapiepraktijk Vrij Bewegen laat de senioren in Krommenie bewegen. En wel op woensdag 15 april om 14.00 uur bij het Rosariumpark en vrijdag 17 april om 14.00 uur bij het Durghorstplantsoen. Woensdag 22 april is het de beurt aan de senioren van Markthof in Wormerveer.
Sneeuwbaleffect
“Gaaf dat zoveel collega’s meedoen”, stelt Jordi die het sneeuwbaleffect verder wil opschroeven. “De reacties van de senioren zijn ook zo warm en positief. Ze vinden het geweldig. Zoals een tachtigjarige die op z’n balkon los ging en mij na afloop belde. Hij zei ‘echt geweldig, al heb ik wel spierpijn gehad…”
Ook meehelpen?
Naast bewoners van verzorgingstehuizen laten bewegen zou het ook mooi zijn dat te doen voor senioren die in een 55+ (zorg)woning verblijven. “Er is daarover al bijvoorbeeld overleg met Monika Briefjes van het wijkteam Wormerveer. Maar er was ook al hulp van Dennis Groen van Parteon. Ik kan me indenken dat er nu mensen zijn die willen aanhaken, maar niet goed weten hoe en waar dat moet. Die kunnen mij mailen op: info@gezondplus.nl of bellen/appen op 06 – 10558109. Ook als senioren vragen hebben, een luisterend oor nodig hebben, een klusje gedaan moeten krijgen of iemand kennen die dit nodig heeft, zijn wij altijd bereikbaar!”
Let op: het is niet de bedoeling dat er veel mensen naar de acties komen kijken. Het is puur gericht op senioren die nu geen bezoek mogen krijgen.
Op de foto van links naar rechts, Lucienne Nucolet (Acht Staten), Monica Briefjes (manager wijkteam), Cherona Luttik (diëtist Hello Healthy), Jordi van Zelst (fysiotherapeut GezondPlus), Ellen Klooster (Medisch Fitness Docent GezondPlus), Dannis Groen (Parteon), Michel Schermer (Facebook Wormerveer). (Foto: aangeleverd)

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl