Financiele steun voor KNVB steunpakket voor voetbalclubs

Vorige week berichtte de KNVB al in de wekelijkse e-mail over een aantal financiële maatregelen en tegemoetkomingen om de verenigingen zo goed als mogelijk door deze lastige periode heen te helpen. Aanvullend daarop heeft de KNVB samen met hoofdsponsor ING en de oranjespelers (Nederlands elftal, Jong Oranje en de Oranje Leeuwinnen) een financieel steunpakket opgebouwd.
Het financieel steunpakket is een combinatie van maatregelen en donaties voor het betaald en amateurvoetbal, die in totaal een bedrag van 11 miljoen euro vertegenwoordigen. Voor het amateurvoetbal bestaat het financiële pakket uit donaties van de oranjespelers en ING, terwijl de KNVB geld van verenigingen eerder beschikbaar maakt en extra geld uit eigen middelen daaraan toevoegen. Dit alles is erop gericht om de liquiditeitspositie van verenigingen te versterken, zodat iedereen uitzicht kan houden op een gezonde herstart van het verenigingsleven. De oranjespelers willen graag hun steentje bijdragen aan een sterk amateurvoetbal, de plek waar ze zelf allemaal ooit zijn begonnen. En ING is al ruim tien jaar ‘hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal’ en ondersteunt behalve de nationale selecties ook al jarenlang meer dan 500 amateurverenigingen. De bank vindt het belangrijk om naast deze 500 verenigingen, alle amateurclubs te steunen met de bijdrage aan het financiële steunpakket. Deze donatie komt bovenop alle lopende sponsorverplichtingen en het onlangs gepresenteerde stimuleringsprogramma voor meiden- en vrouwenvoetbal samen met de KNVB.
Daarnaast trekken we samen met NOC*NSF op met als doel jullie te kunnen helpen met organisatorische en financiële problemen als gevolg van de coronacrisis. Al enkele steunmaatregelen zijn opengesteld voor verenigingen en clubs, zoals de eenmalige uitkering van 4.000 euro via het Noodloket van het ministerie van Economische Zaken. Ook de vraag hoe gemeenten omgaan met de kosten voor verenigingen staat uit. Hierover informeert de KNVB de clubs weer als er meer duidelijkheid is.
DE KNVB is ING en de oranjespelers ontzettend dankbaar dat zij helpen om voetbalclubs zo goed mogelijk door deze zware periode heen te helpen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl