Ajax en AZ onder de indruk van de nieuwe De Ligt

Zaanstad- Ajax en AZ hebben Micky van de Ven op de korrel. Het achttienjarige toptalent van FC Volendam ontwikkelt zich indrukwekkend snel en staat naar verluidt ook al bij buitenlandse clubs op het lijstje.
Dat schrijft Voetbal International in een scoutingsrapport van de twintig grootste talenten van de Keuken Kampioen Divisie. Van de Ven is er daar een van. Van de Ven (18) speelde vorig seizoen nog voor Volendam O19, maar werd dit jaar door Wim Jonk naar Jong Volendam gehaald.
Na een paar wedstrijden maakte hij al de stap naar het eerste. Die stap blijkt niet te groot, want Van de Ven staat ook daar in de basis. Sterker nog, hij is een van de uitblinkers.
Dat is opgevallen in Amsterdam en Alkmaar. Volgens VI hebben de twee clubs Van de Ven al bekeken. Van concrete interesse lijkt echter nog geen sprake. Het weekblad schrijft dat er ook ‘buitenlandse kapers’ op de kust zijn. Om wat voor clubs het gaat wordt niet duidelijk. Van de Ven heeft bij Volendam nog een contract tot 2023, waardoor de club de hoofdprijs voor hem kan vragen.
Kees Kwakman, Volendam-icoon, sprak in januari bij FOX Sports nog vol lof over Van de Ven, die door VI ‘de nieuwe Matthijs de Ligt’ wordt genoemd. Hij voorspelde al dat AZ belangstelling heeft. “AZ heeft hem al op de korrel, denk ik. Mijn gevoel zegt dat hij een grote stap gaat maken.”
Foto: Frank Fotograaf Brussel

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl