Het complex dicht betekent dan ook echt dicht

Wormerveer- Het lijkt soms zo eenvoudig. Zeker in deze onzekere corona periode. Publiceer als Zaanse voetbalclub het bericht dat het sportcomplex is gesloten voor alle activiteiten. Samen moeten we dit probleem oplossen. Dat moet gaan lukken. Dat gevoel heeft vandaag en gisteren een enorme tik gekregen bij bijvoorbeeld clubs als Fortuna-Wormerveer, SVA en KFC. Want zowel zondag- als donderdagmiddag als donderdagvanavond waren er mensen aan het trainen/spelen op het Wateringcomplex bij Fortuna-Wormerveer zo valt te lezen op de website van de club
In het kader van het terugdringen van de corona pandemie hebben voetbalclubs en leden met elkaar afgesproken dat o.a. alle sportcomplex in zijn geheel zijn afgesloten. De poort van het Watering complex in Wormerveer is dan ook gesloten.
Als geschreven zijn er de achterliggende dagen toch mensen geweest die gebruik hebben gemaakt van de Fortuna W accommodatie en dit tegen alle afspraken in. Het bleken overigens niet alleen Fortunezen die de maatregelen klaarblijkelijk aan hun laars lappen. Maandagmiddag bevond zich een groep van 40 a 50 mensen op ons complex. Daarvan was slechts een enkeling lid van onze club. Het gros van de groep bestond uit leden van zusterverenigingen. Inderdaad, leden van clubs wier complex ook afgesloten werd.
Het afsluiten van de poort is – zo lijkt het – niet voldoende om mensen duidelijk te maken dat het terrein is afgesloten. De mensen die willens en wetens de gezondheid van ons allemaal op het spel zetten klimmen over hekken, knippen gaten in hekken of komen per bootje naar ons Watering complex. Het is te schandelig voor woorden maar het gebeurt. Maar niet alleen bij een club als Fortuna Wormerveer. Ook bij SVA gebeurde het de afgelopen week en daar hebben ze de doelen moeten verwijderen uit angst voor mensen die anders spullen zouden kunnen gaan vernielen. Bij KFC zagen we hetzelfde en daar werd zelfs met scooters over het veld gereden, lieten mensen troep achter en werd er wat vuurwerk afgestoken zonder de resten hiervan op te ruimen.
Bij deze nogmaals de dringende oproep vanuit Fortuna-Wormerveer om het complex (voetbal en tennisgedeelte) absoluut te vermijden. De oproep van minister president Mark Rutte was heel helder. Het moet toch niet nodig zijn om stroom op alle hekken te plaatsen?
Het bestuur van sv Fortuna-Wormerveer zal niet schromen personen die het niet gebruiken van onze accommodatie aan de laars lappen op adequate wijze te bestraffen. Extra toezicht van politie zal niet geschuwd worden.
In Wormerveer vertrouwen ze net als Mark Rutte, op het gezonde verstand van alle Fortunezen en alle andere mensen in de directe omgeving en doen daarom de oproep:“ Laat het Fortuna Wormerveer complex gewoon links liggen. U doet er niet alleen uzelf een plezier mee“

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl