Jeugd lapt regels aan laars en betreden `massaal` sportvelden

Koog aan de Zaan- Bij tal van clubs wordt er door vrijwilligers op en rondom het complex normaal gesproken het beste beentje voor gezet om de club en de faciliteiten netjes te houden. Nu het voetbal een aantal weken op zijn gat ligt vanwege de Corona crisis en vrijwilligers en bestuursleden ook niet meer op locatie bijeenkomen zou het een rustige situatie moeten zijn bij de accomodaties.
Nu alle sportverenigingen vanuit overheidsafweging gesloten zijn is het dan ook niet de bedoeling dat jongeren die vrij van school zijn massaal naar de velden van onder andere KFC, sc Hercules Zaandam, OFC gaan. En de situatie is dat dit momenteel toch gebeurt. Deze clubs kondigen op hun social media kanalen aan last te hebben van de jongeren. Al is het nog zo aantrekkelijk een balletje te gaan trappen het is niet voor niets dat het sluiten van de sportparken is opgedragen door de overheid aldus de woordvoerders bij het Koogse KFC. Gister namiddag troffen ze daar alleen al op het B veld zo’n 35 à 40 personen aan die rondhingen en complete picknicks aan het houden waren. Inclusief alcohol gebruik, kratje bier erbij en soft drugsgebruik. Wat nog vervelender is om de troep rond te laten hangen, vuurwerk af te steken en allerlei andere asociale zaken. De bijgaande foto hiervan spreekt voor zich. De club waarschuwt de jongeren met de volgende boodschap: Voor de mensen die het nog niet weten: op het sportpark hangen camera’s. De politie is ingelicht over wat er gebeurt overdag bij KFC en mochten zij aanleiding zien de beelden te willen bekijken dan worden deze uiteraard overhandigd aan hen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl