Dikke streep door amateurvoetbal in Zaanstad en rest van het land

Zaanstad- De KNVB heeft bepaald dat alle duels in het betaald en amateurvoetbal tot en met 31 maart worden geschrapt. Dit vanwege de uitbraak van het Corona virus dat op 20 januari in China begon en inmiddels ook Nederland in zijn greep heeft. Voetballen of niet voetballen, met publiek of zonder publiek? De KNVB besloot om niet te voetballen, ook niet zonder publiek en dat was te verwachten. Vraagtekens en discussies over de maatregelen die de KNVB woensdag nam voor de eredivisie en eerste divisie en ook amateurwedstrijden zullen er voorlopig blijven. Dit weekend dan ook geen derby vv Assendelft-KFC, de wedstrijd die op zaterdag avond gespeeld zou worden. Jong AZ dat vanavond naar Dordrecht had moeten afreizen, de wedstrijd VVV-AZ die voor zondagavond 16;45 in Venlo op het programma stond. En eveneens de derby in de derde klasse om de koppositie tussen sc Hercules-Zaandam en rkvv Saenden en uiteraard ook alle overige interessante wedstrijden van de Zaanse zaterdag en zondagklassen. En ook het zaalvoetbal in de Zaanstreek en de overige sporten zullen geen doorgang vinden. Naar nu blijkt wankelt zelfs het doorgaan van het EK en de Grandprix die voor zondag stond gepland is afgelast. Jammer maar op zich begrijpelijk maar het lijkt op afkicken.
Ruim twee weken geen voetbal in Zaanstad, het zal niet meevallen maar het voordeel kan zijn dat er straks onder betere omstandigheden kan worden ingehaald. Het weer is op dit moment nog erg wisselvallig en mogelijk over enkele maanden beter. Op de televisie live voetbal kijken zit er ook niet in; op FOX zal er ongetwijfeld een alternatief programma worden bedacht nu ook de oefeninterlands van het Nederlands elftal tegen de Verenigde Staten (26 maart) en Spanje (29 maart) niet zullen doorgaan.
VoetbalinZaanstad kijkt nu al uit naar de eerstvolgende speelronde in het voetbal. Deze staat vooralsnog gepland voor het weekend van zaterdag 4 en zondag 5 april. De KNVB adviseert de clubs zelfs ook om een streep te zetten door trainingen, oefenwedstrijden en andere bijeenkomsten. ,,We hopen op begrip voor dit lastige besluit en op medewerking van alle clubs om gezamenlijk de competities tot een goed einde te brengen. De vrijwilligers zullen in ieder geval kunnen uitrusten al was het in de maand februari al veelal rustiger dan gebruikelijk na de storm Ciara en Dennis. De poorten van de sportverenigingen gaan op slot. Dat betekent ook voor de website voetbalinzaanstad.nl dat er de aankomende twee weken minder sportnieuws zal worden gecommuniceerd. Mocht er toch voetbalnieuws voor handen zijn schroom je dan niet ons dit te melden; een mooie foto van een leeg complex, alternatieve krachts inspanningen voor spelers of zaken rondom de bal? Mail deze gerust naar info@voetbalinzaanstad.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl