Eindelijk winstpartij voor ZCFC tegen Pancratius

Zaandam- In een wedstrijd die meer spannend dan fraai was, wist ZCFC de supporters lang in spanning te houden door pas in de 87e minuut de winst naar zich toe te trekken. Het was Bruce die na een mooie voorzet van Erno de 2-1 intikte. Het was het resultaat van een tweede helft waarbij ZCFC door inzet en strijd de bovenliggende partij was. Het duurde tot de 75e minuut voordat de 1-0 achterstand werd weggewerkt en met name Jesse had daarvoor pech bij twee goede kansen. Aan het einde van de eerste helft ontstond na een rommelige fase voor het doel van keeper Remco de voorsprong voor Pancratius, een tegenstander waarvan ZCFC met enig geluk de uitwedstrijd met 1-0 had gewonnen. Remco stopte fraai een strafschop maar moest vlak daarna, na een door Pancratius scherp genomen corner, de 1-0 toestaan, waarbij hij sterk werd gehinderd door een voorhoedespeler van de tegenstander, maar de warrig leidende scheidsrechter keurde dit doelpunt toch goed.
In de eerste helft was Pancratius de beter spelende partij, en verloor ZCFC veel duels op het middenveld, waar de voorhoedespelers Jesse en Bruce soms wat vervreemd rond doolden. In de tweede helft zette ZCFC veel meer druk op de achterhoede van de tegenstander doordat Jesse en Bruce veel aanvallender speelden en zo schepte ZCFC de kansen. Het duurde tot de 75e minuut toen eindelijk Erno met een kopbal de 1-1 aantekende en de keeper van de tegenstander blij mocht zijn met geel weg te komen, omdat hij zichtbaar Erno natrapte. ZCFC was daarna niet meer te stuiten totdat de 2-1 werd aangetekend door Bruce. Mooi voor de mannen van Marciano Sleeswijk en eindelijk weer een overwinning voor het Zaans oranje. Volgende week speelt ZCFC de uitwedstrijd tegen sc Buitenveldert.
ZCFC speelde met Remco van Dijk op doel, Jesse Haanstra, Chris Visser, Bodhi Smis en Oscar Koolmees, Bruce Harrems, Quint Rempt, Tom Cornelissen en Jesse Knibbe, Erno Vreugdenhil, Jens Winkel. Na rust vielen Maurice Stor en Jordan Butter in.
Foto onderschrift: maker van de 1-1 Erno Vreugdenhil met pupil van de week Mats Aikema

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl