KFC dames winnen `beladen duel` bij De Kennemers

Beverwijk- Terwijl de heren 1 van KFC zondagmiddag een nederlaag moesten slikken tegen Spirit`30 wisten de Kooger dames het er beter van af te brengen. De vrouwen van De Kennemers moesten namelijk de meerdere erkennen in KFC in een ’beladen wedstrijd’ na een incident eerder dit seizoen. De bezoeksters trokken in een sportief duel met een 0-2 zege aan het langste eind. Vooraf heette het een beladen duel te zijn. Een kwalificatie die voortvloeit uit de gebeurtenissen tijdens de heenwedstrijd in oktober vorig jaar. Toen kwam het tot een handgemeen tussen de toenmalige trainer van De Kennemers en de scheidsrechter. De club royeerde de man direct. Kennelijk wilde de KNVB desondanks voor de return geen enkel risico nemen; bondsarbiter Ben ter Hofstede werd aangesteld om de ontmoeting in goede banen te leiden. De leidsman uit Hoorn had geen kind aan de 22 speelsters en hun begeleiders. Vooraf hadden ze, samen met clubbestuurders, ook al gezamenlijk koffiegedronken.
Met de balvaste Latoya Mitchell en de behendige Rianne van der Veen voorin, maakten de bezoekers al direct in de openingsfase hun aanvallende intenties duidelijk. Weliswaar lieten de vrouwen van De Kennemers zich regelmatig in de duels goed gelden, tegen het voetballende vermogen van hun opponenten moesten ze het toch regelmatig afleggen. Dat KFC voorsprong zou komen, was een kwestie van tijd. Lisa Klinkenberg tekende ervoor, nadat Kennemers-keeper Ramona Meerlant een corner pardoes voor haar voeten had gebokst. Na rust kreeg de wind – diagonaal zwalkend over het kunstgrasveld – te veel grip op het spel, wat het niveau niet ten goede kwam. En omdat KFC er onvoldoende in slaagde de druk van voor rust te continueren, behield Kennemers bij een zo minimale marge het geloof in de gelijkmaker. Dat de eigen aanvalslinie daarvoor fysiek te kort kwam, brak de ploeg uiteindelijk op. Het was Mitchell die een knappe individuele actie afrondde met een onderweg nog van richting veranderd schot.
„Ik heb een mooie wedstrijd gezien met veel inzet van beide kanten”, stelde Kennemers-trainer Rinaldo Isselt. „We hebben gestreden voor wat we waard zijn. We misten vandaag een paar basisspeelsters en dat scheelde toch wel. Bovendien was het onze derde wedstrijd in 8 dagen; we hebben donderdag nog voor de competitie gespeeld en gewonnen. KFC is een sterke tegenstander, waar we het lang tegen hebben volgehouden.” bron: dekennemers.nl
Foto onderschrift:
Kaylee Goedhart van De Kennemers wint een kopduel van KFC-aanvoerster Lotte Janssen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl