Jong AZ ontvangt koploper

Zaanstad- Jong AZ krijgt maandag bezoek uit Friesland. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk treedt aan tegen koploper SC Cambuur. Het duel op het AFAS Trainingscomplex (aftrap: 20:00 uur) zijn alleen online tickets verkrijgbaar. Het inhaalduel met Almere City FC was afgelopen maandag een prooi voor Jong AZ. De Zwarte Schapen kwamen vlak voor rust op voorsprong, maar de Alkmaarders trokken de wedstrijd in de slotfase naar zich toe. Door goals van Ferdy Druijf, Thijs Oosting en Zakaria Aboukhlal werd het 3-1.
Samen topscorer
Druijf maakte zijn vijfde doelpunt van het seizoen. Oosting en Aboukhlal schroefden hun totale productie op naar acht treffers en blijven zo gedeeld teamtopscorer. Met Félix Correia en Mo Taabouni voert Oosting ook het assistklassement aan. Allen fungeerden vijf keer als aangever.
Ongeslagen
Met Cambuur treft Jong AZ de koploper van de Eerste Divisie. De Friezen zijn al zes wedstrijden op rij ongeslagen en staan vier punten voor op runner-up De Graafschap.
Brons
Beide ploegen spelen maandag hun eerste wedstrijd van de vierde periode. Nadat eerder NAC Breda en FC Volendam beslag legden op de tussentijdse titel, was het vorige week De Graafschap dat het derde Bronzen Kampioensschild won.
Hoedemakers
Mees Hoedemakers is dit seizoen verhuurd aan Cambuur. Het exponent uit de AZ Jeugdopleiding verzekerde zich in Friesland direct van een basisplaats en stond in alle wedstrijden aan de aftrap. Hierin scoorde de Zaandammer één keer en verzorgde hij vier assists.
Topscorer
Met Robert Mühren en Jamie Jacobs – de oudere broer van Joey Jacobs – beschikt Cambuur over twee veel scorende oud-AZ’ers. Mühren is met 24 goals de topscorer van de competitie, terwijl Jacobs twaalf keer trefzeker was. Bovendien hebben de Leeuwarders met Sonny Stevens een betrouwbare keeper. Hij hield al elf keer de nul.
Broedertwist
Jamie Jacobs is de oudere broer van Joey Jacobs, basisspeler bij Jong AZ. Maar net als eerder dit seizoen in het Cambuurstadion lopen zij ook nu een directe broedertwist mis. Waar destijds Jamie geblesseerd was, is het nu Joey die geschorst is. “Kaartjes voor de hele familie waren al geregeld. Zuur dat ik deze pot niet kan spelen.”
Aanvoerder
Cambuur-aanvoerder Erik Schouten doorliep de volledige AZ Jeugdopleiding. Via een tussenstop bij FC Volendam kwam de verdediger in Ljouwert terecht, waar hij een vaste waarde is.
Gewonnen
Jong AZ en Cambuur stonden al vijf keer eerder tegenover elkaar. Eén keer wonnen de Alkmaarders. Op 4 februari 2019 werd het 2-1 door doelpunten van Ondřej Mihálik en Kenzo Goudmijn.
Cambuurstadion
De meest recente ontmoeting met Cambuur eindigde voor Jong AZ in een nederlaag. In het Cambuurstadion opende Félix Correia vroeg de score, maar zorgden Stanley Akoy, Issa Kallon en Mühren voor een Friese zege: 3-1.
Arbiter
De wedstrijd staat onder leiding van Edgar Bijl. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Ralf van Vlokhoven en Rob Langeland. Robin Vereijken is aangesteld als vierde official.
Tickets
Voor het duel met Cambuur zijn alleen in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar. Aan de poorten van het AFAS Trainingscomplex worden geen tickets verstrekt. Ook geldt een clubkaartverplichting en kunnen houders van de Jong AZ-seizoenkaart geen extra kaarten bijkopen. Klik hier voor de ticketverkoop.
Live
Maandag niet aanwezig in Zaanstad? Het duel is ook te volgen via het Twitter-account van AZ en wordt live uitgezonden door FOX, waar later die avond ook de highlights te zien zijn.
FC Dordrecht
Vier dagen na het treffen met Cambuur gaat Jong AZ op bezoek bij FC Dordrecht. Klik hier voor informatie over de kaartverkoop. Op 20 maart speelt de ploeg weer voor eigen publiek, als de beloftenclash met Jong PSV op de agenda staat. Kaarten kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl