Derby FC Zaandam en OSV eindigt in overwinning voor Oostzaners

Zaandam- Op de super zaterdag werd de enige derby tussen het Oosten van de Zaanstreek en het Westen van de Zaanstreek afgewerkt. OSV leerde de Zaandammers in de uitwedstrijd een lesje in effectief omgaan met de kansen. Met een 5-2 nederlaag gingen de Zaandammers met de staart tussen de benen huiswaarts. Maar FC Zaandam heeft zich prima herpakt en het verschil tussen de teams is slechts drie punten.
De eerste fase van de eerste helft waren de beiden teams aan elkaar gewaagd. Pas in de 17e minuut was het de gevaarlijkste man aan FC Zaandam kant, Cerezo Hartgers met een mooie kans. De inzet van Cerezo werd gestopt door de keeper van OSV. In de 25e minuut na goed positiespel van de bezoekers werd de bal hoog over het doel van keeper Jory Witlam geschoten. In de 27e minuut via twee corners van Michael Nguyen was het eerst Jesse Kramer en vervolgens Franklin Kesser dichtbij de openingstreffer. Vooral de inzet van Franklin werd via het gezicht van de keeper van OSV gered. Zo ook in de 33e minuut waar een snelle aanval via Cerezo bij Jesse Kramer terecht kwam. Via een verdediger van OSV verdween de bal centimeters naast de paal. Op dat moment was het FC Zaandam dat het spel dicteerde.
De kans om op voorsprong te komen kwam weer op naam van Jesse Kramer na een prachtige lange bal vanuit het middenveld kwam Jesse alleen op de keeper af. Via het been van de verdediger van OSV ging ook deze kans er niet in!
Kort voor het rust signaal van de uitstekende scheidsrechter, dat mag ook wel eens vermeld worden, was het OSV die er gevaarlijk doorkwam via de rechterkant. Echter bereikte de voorzet niemand van OSV.
De ruststand in deze vermakelijke derby bleef op 0-0. Na de rust, krap 1 minuut gespeeld had Cerezo Hartgers, alleen voor de keeper van OSV de 1-0 moeten maken. Ook een afspeelbal op de meegekomen spits Serdar Öztürk behoorde tot de mogelijkheden. Echter Cerezo besloot zelf te schieten en de keeper van OSV voorkwam wederom een voorsprong van de thuisclub. De Oostzaners deden uiteraard verwoede pogingen om de score te openen maar Jory Witlam stond steeds op de goede plek.
In de 55e minuut wederom een uitstekende aanval bij FC Zaandam. Spits Jesse Kramer verscheen alleen voor de keeper van OSV maar in plaats van zelf te scoren dacht Jesse de voorzet te geven op de inkomende spitsen. Maar deze werd goed verdedigd door OSV. In de 60e minuut viel tegen de verhouding in de voorsprong voor de bezoekers. Elias Clement verloor de bal daar waar hij de bal niet mocht verspelen. De afwerking van OSV was wonderschoon. Met een geweldige uithaal van een meter op 30 verdween de bal kansloos voor Jory Witlam in het doel. 0-1.
Brian Klein Reesink moest even na de kant voor een blessure behandeling. Met een mannetje meer profiteerde OSV optimaal. Ook nu was de treffer van een grote schoonheid. Een lange bal en een prachtige kopbal bracht de stand op 0-2. Een enorme domper voor de thuisclub die het spel in handen had. Brian werd direct gewisseld voor Gijs Gastkemper en de wedstrijd leek gelopen!
Eerst was Natano Wttimena dicht bij de aansluitingstreffer maar de verdediging van OSV bleef stand houden. Ook Cerezo was dichtbij de aansluitingstreffer maar ook nu brak de verdediging niet bij OSV.
Elias Clement werd nog gewisseld voor Erkan Malcoc. Dat met nog 10 minuten de aansluitingstreffer viel was geen verrassing. Een zuivere penalty werd onberispelijk ingeschoten door Serdar Öztürk. De vraag was of er nog voldoende tijd bij zou komen door de arbiter. Wederom een lange bal op Jesse Kramer die net niet goed uit kwam waardoor de keeper de bal nog kon redden was het laatste wapenfeit van FC Zaandam. De overwinning was dan ook voor de tweede keer dit seizoen voor OSV. De ploeg die het meeste aanspraak leek te maken op een overwinning bleef met een kater achter.
De zanger Jeffrey Lake zorgde er persoonlijk voor dat de sfeer er na afloop goed in bleef. OSV bleef dan ook lang en gezellig nazitten na deze sportieve derby. Een sportieve derby zoals het ook hoort.
Volgende week speelt FC Zaandam de uitwedstrijd tegen SV Marken. De ploeg uit Oostzanerwerf ontvangt Jong Holland uit Alkmaar.
Opstelling:
Jory Witlam. Michael Nguyen.Elias Clement. 76e minuut Erkan Maalcoc Franklin Kesser Brian Klein Reesink.70e minuut Gijs Gastkemper. Mounir Raji. Zino Hartgers. Natano Wattimena. Cerezo Hartgers Serdar Öztürk. Jesse Kramer.
Wissels:Erkan Malcoc, Gijs Gastkemper, Ori Hoogland.
Van onze verslaggever Hennie van den Berg
Fotograaf: Caroline Kramer

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl