Uitslagen AZ jeugdopleiding

Zaanstad- AZ Onder 19 behoudt de eerste plaats dankzij een overwinning op sc Heerenveen. De ploeg van trainer Robert Franssen won zaterdag met 3-1 op het AFAS Trainingscomplex en blijft daarmee foutloos in de kampioenspoule. Nog eens acht teams uit de jeugdopleiding kwamen dit weekend in actie. Bekijk hieronder de uitslagen.
Uitslagen
De Graafschap – Jong AZ 5-1
AZ Onder 19 – sc Heerenveen 3-1
AZ Onder 17 – Feyenoord 2-1
AZ Onder 16 – Vitesse 2-1
PSV – AZ Onder 15 5-2
FC Volendam – AZ 2-3
AZ Onder 13 – PSV 1-4
AZ Onder 12 – Ajax 4-4 (oefenwedstrijd)
AZ Onder 11 – Ajax 9-6 (oefenwedstrijd)
Jong AZ en Almere City maandagavond 2 maart op herhaling
Jong AZ staat maandag voor de derde keer dit seizoen tegenover Almere City FC. De ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk speelt thuis een inhaalduel, nadat de vorige ontmoeting door de KNVB ongeldig werd verklaard. Op het AFAS Trainingscomplex wordt om 20:00 uur afgetrapt. Tijdens het eerdere treffen met Almere City – dat eindigde in een 3-3 gelijkspel – stond een niet-speelgerechtigde Jong AZ’er op het veld: Kenzo Goudmijn. Door een systeemfout van de KNVB werd niet duidelijk dat Goudmijn door een schorsing niet had mogen spelen. Zodoende moet de wedstrijd worden overgespeeld.
Doelpunten en assists
De doelpunten en assists uit het ongeldig verklaarde duel tellen ook niet meer mee in het klassement. In Zaanstad waren AZ’ers Zakaria Aboukhlal (2x), Ferdy Druijf en Almeerders Thomas Verheijdt, Nick Venema en James Efmorfidis destijds trefzeker. Peer Koopmeiners, Mauro Savastano en Ricardo Kip (Almere City) gaven assists. Ook valt de aanstaande ontmoeting nog in de derde periode van het seizoen.
De Vijverberg
De laatste speelronde uit de derde periode stond afgelopen vrijdag al op het programma, toen Jong AZ een ruime nederlaag leed bij De Graafschap. Op De Vijverberg stond het voor rust al 4-0. Kort na rust kwam er een vijfde treffer voor de Superboeren, waarna Thijs Oosting iets terug deed: 5-1. De zege leverde De Graafschap de periodetitel op.
Thijs Oosting was tegen De Graafschap trefzeker.
Totale productie
Met zijn doelpunt in Doetinchem komt de totale productie van Oosting nu op zeven. Zodoende is hij nu met Aboukhlal gedeeld topscorer van Jong AZ. Oosting gaf ook de meeste assists: vijf stuks.
Dienstverband
Bij Almere City hebben twee spelers een verleden in Alkmaar. Mees Kaandorp is sinds afgelopen zomer actief in de polderstad. Hij verruilde Jong AZ voor een dienstverband in Almere. James Efmorfidis speelde in 2016 ook nog voor de Alkmaarse beloftenploeg. Halverwege het kampioensjaar in de Tweede Divisie vertrok hij naar het Griekse AE Larissa.
Profdebuut
Rens van der Wacht maakte in september op bezoek bij Almere City zijn debuut in het betaald voetbal. De middenvelder speelde een paar jaar geleden in de Tweede Divisie al wedstrijden voor Jong AZ. Door een slepende blessure was de Zaankanter lang uit de roulatie. In het Yanmar Stadion maakte hij zijn eerste minuten op professioneel niveau.
Spelerscarrière
Almere City-trainer Ole Tobiasen droeg in zijn eigen spelerscarrière een jaar de kleuren van AZ. De Deen was in het seizoen 2002-2003 actief in Alkmaar.
Overwinning
Jong AZ boekte op 6 maart 2018 zijn enige betaald voetbal-overwinning op Almere City. Door doelpunten van Viktor Karl Einarsson, Jamie Jacobs, Mees Hoedemakers en Anton Fase werd het destijds 4-1.
Genoeg voor de zege
De uitwedstrijd tegen Almere City ging eerder dit seizoen met 2-1 verloren. Nick Venema zette de Zwarte Schapen op voorsprong, maar Thijs Oosting trok de stand vlak voor rust weer gelijk. Kort na de pauze was het opnieuw Almere dat scoorde. De goal van Shayon Harrison bleek genoeg voor de zege.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Robin Gansner. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Nils van Kampen en Joris Westhof. Jaafar Aafouallah is aangesteld als vierde official.
Tickets
Kaarten voor het duel met Almere City kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.
Op maandag 9 maart speelt Jong AZ thuis tegen koploper Cambuur. Voor dit duel zijn alleen in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar. Aan de poorten van het AFAS Trainingscomplex worden geen tickets verstrekt. Ook geldt een clubkaartverplichting en kunnen houders van de Jong AZ-seizoenkaart geen extra kaarten bijkopen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl