Zaanse inbreng bij Jong AJAX- Telstar

Amsterdam- Telstar heeft op sportpark De Toekomst tegen Jong AFC Ajax een knap resultaat geboekt. Na een 2-0 achterstand bij de rust zijn de Witte Leeuwen in de tweede helft heer en meester. Ze knokken zich op fantastische wijze terug tot 2-2. Weer door twee doelpunten van topscorer Reda Kharchouch. Bijna gaat het in de slotfase nog mis voor de ploeg uit Velsen Noord. Zaankanter Naci Ünüvar had de winnende treffer op zijn schoen maar faalde in de afwerking door de bal hoog over het verlaten Velsense doel te schieten.
Trainer/coach Andries Jonker mist in Amsterdam Anthony Berenstein, Kick Groot, Glynor Plet en Redouan El Yaakoubi door blessures. Tijdens de warming-up blijkt toch dat Charlie Gilmour te geblesseerd is om te spelen. De jonge Cas Dijkstra krijgt het vertrouwen van zijn oefenmeester. Ook Piet Velthuizen is er nog altijd niet bij. Bij Jong AFC Ajax kan trainer/coach Mitchell van der Gaag niet beschikken over Jurgen Ekkelenkamp, Carel Eiting, Ryan Gravenberch, Dominik Kotarski en Lassina Traoré. Allen maakten eerder dit seizoen in het Rabobank IJmond Stadion nog deel uit van de basiself. Zij zijn doorgeschoven naar de eerste selectie van de Amsterdammers.
In het eerste kwartier zijn beide ploegen dicht bij de openingstreffer. In de 12e minuut schiet eerst Viktor Jensen het leer op de paal. Zestig tellen verder is het Cas Dijkstra die de paal toucheert. In de 20e minuut komt Jong AFC Ajax op gelukkige wijze op voorsprong. Shayne Pattynama helpt zijn verdediging een handje. Bij het uitverdedigen schiet hij onbedoeld de bal tegen Sontje Hansen aan. Via zijn lichaam rolt de bal in het Velsense doel: 1-0. Zes minuten later geeft het scorebord 2-0 aan. Victor Jensen is de doelpuntenmaker. Telstar krijgt de bal uit de eigen verdediging niet weg. Uit een voorzet komt de bal gelukkig voor zijn voeten.
Na de rust is het vooral Telstar dat de kansen krijgt. In de 47e minuut krijgt Kjell Scherpen de bal pas na twee keer onder controle nadat Rashaan Fernandes de bal op het Ajax-doel schiet. Twee minuten neemt Shayne Pattynama een hoekschop. De bal belandt voor de voeten van Benaissa Benamar. Hij denkt niet na en haalt uit. De bal vliegt naast. In de 52e minuut waagt ook Youri Regeer (zal hij een zoon van oud-Telstarspeler Arend Regeer zijn?) een afstandsschot. De bal eindigt naast de paal en tegen de reclameborden. Twee minuten is het wel raak. Aan de andere kant van het speelveld welteverstaan. In de eigen verdediging lijdt Kik Pierie balverlies. De bal wordt naar Cas Dijkstra gespeeld. Uit zijn voorzet schiet Reda Kharchouch de bal tegen de touwen: 2-1. Eén minuut later neemt Sven van Doorm een vrije trap. Doelman Scherpen heeft wat moeite met de bal en tikt het leder over de lat. Er is een uur gespeeld. Ook Ilias Bronkhorst mag een vrije trap nemen. Zijn schot van halverwege de speelhelft van Jong AFC Ajax is keihard. Ook deze bal wordt door Kjell Scherpen gekeerd. Een kwartier later is Senne Lynen dicht bij de gelijkmaker. Zijn inzet wordt door de Jong AFC Ajax goalie tot corner verwerkt. In de 78e minuut maakt Welat Cagro zijn Telstardebuut. Hij is de vervanger van Rashaan Fernandes. Vijf minuten voor het einde prijkt de gelijkmaker op het scorebord. De bal gaat op de stip na een handsbal van Quinten Timber. Reda Kharchouch weet wel raad met dit buitenkansje. Hij schiet de bal feilloos binnen de palen: 2-2. In de vier minuten extra speeltijd krijgen beide ploegen nog één kans. Telstar is in de aanval maar leidt balverlies. Jong AFC Ajax countert naar het Velsense doel. Anthony Swolfs lijkt de bal te onderscheppen maar wordt door Naci Ünüvar uitgekapt. Het doel is leeg maar de jonge Ajacied schiet het ronde speeltuig hoog over het Velsense doel. Even later wordt aan de andere kant van het speelveld en vlak voor het vijandelijke strafschopgebied Anass Najah in de rug gelopen. De vrije trap van Reda Kharchouch is hard. Kjell Scherpen moet gestrekt naar de paal om het leer weg te boksen. Dit is het allerlaatste wapenfeit van een aantrekkelijk duel waar onder barre omstandigheden gevoetbald werd. Gezien het spel van Telstar in de tweede helft is een gelijkspel op zijn plaats.
STATISTIEKEN
Opstellingen
Jong AFC Ajax: 1. Kjell Scherpen, 2. Liam van Gelderen, 3. Neraysho Kasanwirjo (79e min. 15. Boy Kemper), 4. Kik Pierie, 5. Juan Familia-Castillo, 6. Kenneth Taylor, 7. Quinten Timber, 8. Youri Regeer (58e min. 16. Alex Méndez), 9. Sontje Hansen, 10. Victor Jensen (84e min. 17. Joshua Pynadath) en 11. Naci Ünüvar. Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Issam El Maach, 18. Dean Solomons en 19. Leo Thethani.
Telstar: 1. Anthony Swolfs, 6. Frank Korpershoek, 8. Senne Lynen, 9. Reda Kharchouch, 13. Ilias Bronkhorst, 15. Rashaan Fernandes (78e min. 28. Welat Cagro), 17. Sven van Doorm, 21. Anass Najah, 23. Cas Dijkstra (62e min. 7. Elayis Tavsan) en 25. Shayne Pattynama (58e min. 10. Melle Springer). Wel op de bank maar niet ingevallen: 12. Sven van der Maaten, 20. Abdel El Ouazzane, 24. Darryl Baly en 27. Roscello Vlijter.
Scoreverloop
20e min. 1-0 Sontje Hansen
26e min. 2-0 Victor Jensen
54e min. 2-1 Reda Kharchouch
86e min. 2-2 Reda Kharchouch
Arbitrage
Scheidsrechter: de heer R.H. Hensgens
Assistent-scheidsrechters: de heren J. Westhof en B.J.C. Persoon
Vierde official: de heer T. Voncken
Gele kaarten
45e min. Sven van Doorm
55e min. Neraysho Kasanwirjo
64e min. Kenneth Taylor
90e min. +5 Alex Méndez
Toeschouwers
1.051
Door: Marja Korbee

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl