Jong AZ naar Doetinchem om De Graafschap van periodetitel af te houden

Zaanstad- De Vijverberg is de volgende bestemming voor Jong AZ. De ploeg van trainers Michel Vonk en Koen Stam speelt hier vrijdag tegen De Graafschap, dat aast op de periodetitel. De aftrap is om 20:00 uur. Jong AZ leed maandag in eigen huis een nederlaag tegen FC Eindhoven. De bezoekers uit de lichtstad kwamen voor rust al op 1-4. De Alkmaarders kropen nog iets dichterbij, maar wisten het duel niet meer spannend te maken: 2-4.
Penaltystip
De doelpunten van Jong AZ kwamen op naam van Ferdy Druijf en Thijs Oosting. Druijf maakte vanaf de penaltystip zijn vierde van het seizoen. Oosting – die al zes keer scoorde – produceerde op aangeven van zijn huisgenoot Richard Sedláček de tweede Alkmaarse treffer.
Almere City
Dinsdag werd bekend dat het duel tussen de Alkmaarse beloften en Almere City FC moet worden overgespeeld. Tijdens dit treffen stond een niet-speelgerechtigde Jong AZ’er op het veld: Kenzo Goudmijn. Door een systeemfout van de KNVB werd niet duidelijk dat Goudmijn door een schorsing niet had mogen spelen. De nieuwe datum is vastgesteld op maandag 2 maart.
In de race
Drie dagen voor het nieuwe treffen met Almere City gaat Jong AZ eerst op bezoek bij een ploeg die nog volop in de race is voor directe promotie naar de Eredivisie. De Graafschap bezet momenteel de tweede plaats en staat vier punten achter koploper SC Cambuur.
Periodetitel
De Superboeren kunnen in het aanstaande duel met Jong AZ de derde periode op de naam schrijven. De blauw-witten moeten daarvoor Cambuur – dat in deze fase twee punten minder behaalde en over hetzelfde doelsaldo beschikt – vrijdag onder zich zien te houden.
Helmer
AZ’er Jeremy Helmer werd begin dit seizoen verhuurd aan De Graafschap. In Doetinchem speelde hij twaalf wedstrijden in de Eerste Divisie en een bekerduel, alvorens hij een vervelende blessure opliep. Helmer revalideert nu bij AZ.
Aanvalsleider
Ralf Seuntjens is de aanvalsleider van De Graafschap. De dertigjarige spits was dit seizoen al dertien keer trefzeker en gaf ook negen assists. De Bredanaar is de oudere broer van Mats Seuntjens, die van 2016 tot en met 2019 voor AZ speelde.
Middenbeemster
De Graafschap-speler Toine van Huizen kwam drie jaar uit in de AZ Jeugdopleiding. De verdediger uit Middenbeemster speelde van 2007 tot en met 2010 voor diverse jeugdteams en zat een half jaar bij de A-selectie. Tot een debuut kwam het niet.
Dubbelslag
De Graafschap leed tot op heden zijn enige nederlaag van het seizoen op bezoek bij Jong AZ. Op het AFAS Trainingscomplex werd het in november 2-1 door een dubbelslag van Zakaria Aboukhlal. Eerdere ontmoetingen eindigden in een gelijkspel en een zege voor De Graafschap.
Sterke reeks
Na de nederlaag tegen Jong AZ zette De Graafschap een sterke reeks neer, waarin het elf wedstrijden op rij niet verloor. Wel werd er in deze periode vijf keer gelijk gespeeld. In totaal boekte de ploeg van trainer Mike Snoei al elf remises, tegenover vijftien zeges en dus die ene nederlaag in Zaanstad.
Arbiter
De wedstrijd staat vrijdag onder leiding van Clay Ruperti. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Roy de Nas en Stefan de Groot. Nick Smit is aangesteld als vierde official.
Live
Niet aanwezig in Doetinchem? De wedstrijd is ook te volgen via het Twitter-account van AZ en wordt live uitgezonden door FOX, waar later die avond ook de highlights te zien zijn.
Inhaalwedstrijd
Komende maandag speelt Jong AZ in Zaanstad de inhaalwedstrijd tegen Almere City. Kaarten voor dit duel kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex.
Koploper
De daaropvolgende vrijdag speelt Jong AZ in eigen huis tegen koploper Cambuur. Voor dit duel zijn alleen in de voorverkoop kaarten verkrijgbaar. Aan de poorten van het trainingscomplex worden geen tickets verstrekt. Ook geldt er een clubkaartverplichting en kunnen houders van de Jong AZ-seizoenkaart geen extra kaarten bijkopen

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl