Jong AZ tegen Almere City moet worden overgespeeld

Zaanstad- De wedstrijd tussen Jong AZ en Almere City wordt overgespeeld. Het Keuken Kampioen Divisie-duel, dat plaatsvond op 27 januari van dit jaar, eindigde in 3-3. De nieuwe datum is vastgesteld op maandag 2 maart om 20:00 uur.
Tijdens het treffen tussen de beloften en Almere City stond een niet-speelgerechtigde Jong AZ’er op het veld: Kenzo Goudmijn. Door een systeemfout van de KNVB werd niet duidelijk dat Goudmijn door een schorsing niet had mogen spelen.
Derhalve heeft de KNVB besloten, in samenspraak met beide clubs, dat het duel wordt ingehaald. Het eerdere gelijkspel en de daarbij horende feiten en statistieken vervallen. Dat betekent dat doelpunten, kaarten en andere gebeurtenissen op het veld die plaatsvonden tijdens dit duel ongeldig zijn verklaard.
Systeemfout
Uit nader onderzoek van de KNVB is gebleken dat deze systeemfout al acht keer eerder voor is gekomen bij de voetbalbond. In het kader van de zogenoemde ‘overlopende registraties’ had Goudmijn een schorsing uit moeten zitten vanwege zijn vierde gele kaart van het seizoen. De middenvelder pakte in één van de laatste twee duels van vorig seizoen ook een gele kaart, waardoor deze meegenomen wordt naar het volgende seizoen. Bij vijf gele kaarten dient een speler een schorsing van één wedstrijd uit te zitten. Het systeem van de KNVB gaf echter onjuiste informatie door Goudmijn aan te merken als speelgerechtigd.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl