Complete offday Jong AZ tegen FC Eindhoven

Zaanstad- Jong AZ verloor sinds oktober niet meer in eigen huis, maar ging er maandagavond met duidelijke cijfers af. Op het AFAS Trainingscomplex was FC Eindhoven met 2-4 te sterk voor de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk. De beloften speelden tegen Eindhoven een verloren wedstrijd. Negentig minuten lang liepen zij achter de feiten aan, ingegeven door een goal van Rigino Cicilia na slechts veertig seconden spelen. Binnen een kwartier stond het zelfs 0-2 door een raak afstandsschot van Samy Bourard.
Marge van drie
Jong AZ creëerde met wind tegen weinig en zag Cicilia vanaf elf meter zijn tweede van de avond maken. Op slag van rust kreeg de thuisploeg met na een overtreding op Zakaria Aboukhlal ook een penalty. Een koud kunstje voor Ferdy Druijf, maar Eindhoven herstelde via Justin Ogenia razendsnel de marge van drie goals.
Rust
In de tweede helft kwam er iets meer rust in het spel van de Alkmaarders, maar het gat werd pas tien minuten voor het einde verkleind. Richard Sedláček vond Thijs Oosting, die de 2-4 binnen schoot. De Tsjechische aangever was daarna net als Aboukhlal zelf nog heel dichtbij de aansluitingstreffer, maar deze bleef uit.
Koopmeiners: ‘Niet goed mee omgegaan’
Na de nederlaag weigerde aanvoerder Peer Koopmeiners naar de weersomstandigheden te wijzen. “Het was verre van ideaal voetbalweer, maar daar hadden zij ook last van. Wij zijn er gewoon niet goed mee omgegaan en kwamen verschrikkelijk uit de startblokken. Je moet ten koste van alles scherp beginnen. In de rust staken we nog de koppen bij elkaar, wie weet zit er nog een comeback in. Helaas is dat niet gelukt.”
Stam: ‘Aan onszelf te wijten’
“Halen wij ons eigen niveau, dan maken we een goede kans op drie punten”, reageerde Stam op het verlies. “Maar we leiden zelf vier tegengoals in en hebben het helemaal aan onszelf te wijten. In de tweede helft zie je dat wij gewoon goed kunnen voetballen, maar over negentig minuten was het te weinig. De blik moet nu snel op vrijdag, als ons met een bezoek aan De Graafschap de volgende uitdaging wacht.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Eindhoven 2-4 (1-4)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Yukinari Sugawara (63. Justin Bakker), Joey Jacobs (75. Richard Sedláček), Mauro Savastano; Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Zakaria Aboukhlal, Ferdy Druijf (63. Félix Correia), Thijs Oosting.
Opstelling FC Eindhoven: Ruud Swinkels; Justin Ogenia, Valentino Vermeulen, Mawouna Amevor, Moses Makasi; Dave de Meij (66. Noori Oubaha), Karim Essikal, Samy Bourard; Marcelo Lopes (67. Max Boonstoppel), Rigino Cicilia, Kaj de Rooij.
Scoreverloop: 1. Cicilia 0-1, 13. Bourard 0-2, 34. Cicilia 0-3 (pen.), 44. Druijf 1-3 (pen.), 45. Ogenia 1-4, 81. Oosting 2-4.
Gele kaarten: Vermeulen, Essikal (FC Eindhoven).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Sam Dröge.
Toeschouwers: 350. bron: az.nl

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl