Oud prof Mustafa Yucedag uit Zaandam overleden

Zaandam- Op de leeftijd van slechts 53 jaar is voormalig Turks international Mustafa Yücedag in Zaandam overleden. Yucedag begon zijn voetballoopbaan in Zaandam bij het inmiddels gefuseerde ZVV Zilvermeeuwen en speelde vanaf 1982 in de jeugd van Ajax. In oktober 1984 zat hij voor het eerst op de bank bij het eerste team.
Mustafa Yücedağ speelde in Nederland één wedstrijd bij Ajax in het seizoen 1985/1986.
Hierna verkaste hij naar PEC Zwolle waar hij de rol kreeg van vrije middenvelder onder coach Co Adriaanse. Na twee seizoenen vertrok hij naar zijn moederland Turkije. Hij speelde er eerst bij het bescheiden Sarıyer, later bij topclubs als Galatasaray en Fenerbahçe. Hij stond in 1993 nog een half jaar onder contract bij De Graafschap, die hem echter al snel weer voor 100.000 gulden verkocht aan een Turkse club. Mentale problemen zouden de oorzaak zijn van zijn snelle vertrek. In het seizoen 2008-09 werkte hij in de jeugd en als lid van de technisch staf bij Gaziantepspor. In 2013 was hij kort als techniektrainer in dienst bij Çamlıdere Şekerspor. In zijn nadagen speelde hij nog een blauwe maandag bij ZCFC hier wist hij 1 keer te scoren. Op 12 oktober 1988 debuteerde Yücedağ voor Turkije in een kwalificatiewedstrijd tegen IJsland(1-1).
De bijgaande foto is van een oefenduel toen (inmiddels) tweededivisionist AFC en Ajax elkaar troffen ter ere van de Jubileumwedstrijd voor het 90 jarig bestaan van AFC, op 21 Mei 1985. De uitslag van de wedstrijd was: 2-2. Deze wedstrijd werd gespeeld twee dagen na de 4-2 winst van Ajax tegen Feyenoord in het Olympisch Stadion. Hierdoor kwam Ajax op matchpoint voor het Landskampioenschap 1984-1985. Op zaterdag 25 mei won Ajax de titel op Kaalheide tegen Roda JC (2-3 winst) 3 dagen na de jubileumwedstrijd tegen AFC.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl