Zaanlandia kan het tij niet keren tegen sv Hoofddorp

Zaandam- Op een door storm en regen geteisterd Sportpark Oostzijderveld heeft het eerste elftal van zvv Zaanlandia zeer teleurstellend de winstpunten aan tegenstander sv Hoofddorp moeten laten, die hier op hun beurt heel blij mee waren en in punten op gelijke hoogte kwamen. Door de invloed van de harde wind en de regen was eigenlijk echt goed voetbal niet mogelijk. Natuurlijk hadden beide partijen hier last van. De eerste helft leverde dan ook veel balverlies op voor beide elftallen en er werd slordig gecombineerd. Natuurlijk waren er enige kleine mogelijkheden maar de grootste mogelijkheid om een doelpunt te scoren had onze gelegenheid rechterspits Domenico Savastano maar helaas rolde de bal naast het lege doel. Toch kwam sv Hoofddorp op een 0-1 voorsprong door een rommelige situatie in de verdediging. In de 43 minuut kon Terry Bosma in eerste instantie het schot van de rechterspits van Hoofdorp nog keren maar via de paal belandde de bal voor de voeten van de spits van sv Hoofddorp en deze kon de bal merkwaardig genoeg in een leeg doel schieten en kwam de 0-1 op het scorebord te staan.
Het spelbeeld van de eerste helft was ook in de tweede helft eigenlijk hetzelfde, veel balverlies en onnauwkeurigheden in het opbouwen van de aanval. Wel werd zvv Zaanlandia wat sterker en kreeg het kleine kansjes, maar de uitstekende doelman van sv Hoofddorp voorkwam een paar keer de gelijkmaker. Na ruim 90 minuten kwam er geen verandering in de stand op het scorebord en kon de prima leidende scheidsrechter Bas Oosterlaken voor het einde affluiten en verlieten de Zaanlandia spelers zeer teleurgesteld het veld. Hopelijk wordt er de komende weken weer voor winstpunten gezorgd in het kamp van de Zaanse eersteklasser want de situatie op de ranglijst wordt er niet rooskleuriger op. Maar met een positieve instelling van een ieder moet dit zeker mogelijk zijn.
Zondag 1 maart wacht voor de delegatie van trainer Ronald van Dooijeweerd topploeg SDZ op Sportpark Transformatorweg in de Amsterdamse Spaarndammer buurt. Wie weet kunnen de Zaandammers tegen de nummer twee in de poule voor een verrassing zorgen.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl