PSZ viert eerste overwinning van het seizoen

In de vierdeklasse zaterdag hebben de Prettige Spelers Zaandam de eerste overwinning geboekt tegen de Kennemers zaterdag 1. PSZ wist tot zaterdag nog geen punt te behalen, maar trok ditmaal met 1-0 aan het langste eind. De Kennemers won eerder dit seizoen op eigen veld met 5-1 van PSZ en zag in de wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid om de kater van de week ervoor weg te spoelen. „Nadat we vorige week een 4-0 voorsprong weggaven is dit een nieuwe domper”, aldus coach Ed Formanoy. „Zodoende moeten we in een week tijd twee dompers verwerken.” Maar dat zal PSZ een worst zijn.
De domper kwam tot stand doordat de Beverwijkers mee gingen in het tempo van PSZ. Daarbij lukte het de gastheer door stug te verdedigen het achterin dicht te houden. Nadat Gemini Wiebers zijn ploeg op voorsprong had gezet ging de deur achterin helemaal op slot. Ondanks vergeefse pogingen kwamen de gasten niet eens tot een gelijkmaker.
„Zij spelen met tien man achter de bal en wij hanteren een te laag tempo. Dat veranderde niet na rust, en na die treffer kwamen we er helemaal niet meer doorheen”, besloot Formanoy.
Op zaterdag 7 maart speelt PSZ de derby bij en tegen vvv Westzaan zaterdag. De nummers voorlaatst zvv Zaandijk zaterdag en Jisp hebben respectievelijk 6 en 7 punten verzameld. Het gaat is dus niet meer zo graag en de vraag is of PSZ de stijgende lijn kan doorzetten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl