Remise zonder doelpunten HBOK en FC Zaandam

Amsterdam Noord- In Zunderdorp speelde FC Zaandam tegen de nummer vijf van de competitie HBOK dat staat voor Het Begon Op Klompen, het blijft het vermelden waard. De ploeg uit Zunderdorp kent een goed start in 2020 en is gestaag omhoog geklommen in de ranglijst. Dit team kan en mag je dan ook bestempelen als een van de favorieten voor de titel in de 2e klasse A. Waar het wekelijks stuivertje wisselen is aan de kop van de ranglijst. FC Zaandam is ook goed begonnen in 2020 met twee overwinningen uit twee wedstrijden. In de thuiswedstrijd lieten de Zaandammers HBOK ontsnappen dus er was wat goed te maken voor de ploeg van Iwan Axwijk.
Onder de supporters vandaag de legendes John Rep en Rinus Israël die de kou en wind van het complex trotseerden om naar deze clash te komen kijken. In de tweede minuut van de wedstrijd floot scheidsrechter Peter Beudeker uit Krommenie niet voor buiten spel en vlagde de grensrechter van FC Zaandam hier ook niet voor waardoor de spits van HBOK zomaar op keeper Jory Witlam kon aflopen. In plaats van deze kans afronden stopte hij er ook mee waardoor Witlam de bal simpel kon oprapen.
HBOK met de storm in de rug zagen de ballen links en rechts meters achter het doel van Zaandammer goalie Jory Witlam gaan. Met deze tactiek spelend vonden de mannen van Axwijk het wel prima.
Verder dan schoten van Lucas Wijkstra en Serdar Öztürk kwamen de Zaandammers ook niet.
Nadat Serdar Ozturk de bal in de 24e minuut uit een vrije trap hoog overschoot was het vier maal achtereenvolgens de beurt aan de thuisclub om de score te openen. Van inuut 32 tot en met 36 hadden de mannen van trainer Haze moeten scoren maar telkens was het keeper Jory Witlam, die vandaag ook weer geweldig stond te keepen een grote sta in de weg voor HBOK.
FC Zaandam had uiteraard niets te klagen dat zij met de storm tegen ongeschonden de rust haalden. 0-0.
De tweede helft had een totaal ander spelbeeld. FC Zaandam was meer aan de bal en de bezoekers waren nadrukkelijk op zoek naar de 0-1. De thuisclub had vooral moeite met het zeer slechte veld en met het uitverdedigen.
HBOK trok ook vaker dan gewenst aan de noodrem en vooral de harde aanslag van achter op de benen van Zino Hartgers was beschamend om te zien en werd bestraft met een enkele gele kaart.
In de 64e minuut kwam de bal zomaar voor de voeten van Cerezo Hartgers die zijn inzet gesmoord zag worden door een aantal benen van de verdedigers van HBOK.
Na een fout in de verdediging van HBOK kom Lucas Wijkstra op de keeper aflopen maar ook hij werd van achteren getorpedeerd. De speler van HBOK kon met een rode kaart inrukken. De daarop volgende vrije trap kwam zomaar voor de voeten van Serdar Ozturk die de bal hard inschoot en de supporters van FC Zaandam al deed juichen, echter de bal verdween hard op de paal.
Lucas Wijkstra werd kort hierop gewisseld voor Natano Wattimena.
Ook in de 78e minuut een zware charge op het lichaam van Zino Hartgers die niet meer verder kon spelen en noodgedwongen gewisseld moest worden. Jesse Kramer was degene die hem ging vervangen.
Gek genoeg was het met een man minder de thuisclub die op zoek ging naar de overwinning en lieten de ruimtes achter groot voor de snelle spitsen van FC Zaandam. Zo ook in de 78e minuut waar Jesse Kramer met zijn snelheid langs de linksachter vloog. Zijn afgemeten voorzet op aanvaller Serdar Ozturk kwam op de hak van een verdediger waardoor Ozturk de bal uitverdedigd zag worden.
De tijd tikte gestaag door en Brian Klein Reesink werd in de 85e minuut gewisseld voor zijn maatje Gijs Gastkemper. Cerezo Hartgers was in de slotfase nog dichtbij de 0-1 met een goed schot uit de tweede lijn maar deze verdween een meter naast het doel. In de blessuretijd van ruim 5 minuten gebeurde er nog van alles in het strafschopgebied van FC Zaandam. Apelleren voor een penalty maar de scheidsrechter Beudeker zag er niets in. Na een vrije trap in de laatste minuut die op de paal terecht kwam was de koek op en deze wedstrijd eindigde in een 0-0 eindstand.
Volgende week speelt FC Zaandam het restant van de gestaakte wedstrijd FC Zaandam-EDO (1-1) met nog 10 minuten op de teller.
Opstelling:
Jory Witlam. Franklin Kesser. Elias Clement. Bart van der Wouden. Michael Nguyen,Brain Klein Reesink 85e minuut Gijs Gastkemper. Mounir Raji. Lucas Wijkstra. 66e minuut Natano Wattimena. Serdar Öztürk. Zino Hartgers 78e minuut Jesse Kramer.Cerezo Hartgers
Wissels: Jesse Kramer. Marcel Halewijn JR. Ori Hoogland. Natano Wattimena.Gijs Gastkemper.
Van onze verslaggever: Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl