Penalty in 94e minuut nekt ZCFC bij De Dijk

Schellingwoude- Het was zuur en nauwelijks te verteren dat echt in de laatste seconden van de wedstrijd de scheidsrechter asv de Dijk een penalty gaf, waarna de stand 2-1 werd. Op basis van vechtlust en inzet had ZCFC 94 minuten lang uitzicht op een gelijkspel tegen asv de Dijk, de nummer twee van de derdeklasse B. Dat zou een heel goed resultaat zijn. Ondanks veel balbezit en een betere techniek was de Dijk veel in de aanval, al leidde dat nauwelijks tot schoten op doel. Maar ZCFC verdedigde met veel inzet en verdiende op grond daarvan het ene punt.
Voor de rust kwam de Dijk door een ongelukkig misverstand in de verdediging tot een 1-0 voorsprong. ZCFC verdedigde goed, maar verloor in de opbouw te vaak de bal. Maar de uitvallen waren met onze snelle voorhoedespelers niet zonder gevaar. Jesse Haanstra kwam alleen voor de keeper maar vergat af te geven aan Erno Vreugdehil, en weg was de opgelegde kans. In de tweede helft het zelfde patroon. Een veelvuldig aanvallend de Dijk, maar ZCFC kroop nu meer uit de verdedigende houding. Dat leidde tot de 1-1 toen de keeper van de Dijk de bal kwijt raakte en Erno Vreugdehil voor de 1-1 zorgde.
Zelden knokte ZCFC zo overtuigend voor minstens een gelijkspel ondanks de vele aanvallen van de Dijk met in de laatste minuten een bombardement aan corners. En dat leidde tot het verlies van 2-1 en tot de penalty in de laatste seconden. Maar als ZCFC met zo veel inzet en strijd de rest van de competitie vervolgd, moeten de punten er komen.
ZCFC speelde met Remco van Dijk, Jesse Haanstra, Chris Visser, Bodhi Smis, Oscar Koolmees, Hein Koster, Tom Cornelissen, Jens Winkel, Bruce Harrems, Jesse Knibbe, Erno Vreugdehil. Na rust viel Quint Rempt in voor Jens Winkel en in de laatste 10 minuten Jordan Butter voor Oscar Koolmees.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl