AZ tekent eerste profcontract

AZ heeft vrijdag Ernest Poku vastgelegd. De onlangs zestien jaar geworden spits tekende in het AFAS Stadion zijn eerste profcontract. Dat houdt hem tot medio 2023 in Alkmaar en Zaanstad.
Poku kwam vorig jaar over van amateurvereniging FC Amsterdam. Op het AFAS Trainingscomplex gaat het sindsdien hard met het talent, dat met twaalf doelpunten topscorer van AZ Onder 16 is. Vorige week maakte hij zijn debuut als jeugdinternational.
Poku: ‘Hard gegaan’
“Toen ik vorig jaar bij AZ kwam, droomde ik van een contract en een debuut als jeugdinternational”, zegt de Amsterdammer. “Ik had niet verwacht dat dit in mijn eerste seizoen al zou lukken. Het is onwijs hard gegaan en ik moet voor mezelf dus nieuwe doelen stellen.”
In de voetsporen
Poku – die ook al enkele duels in Onder 17 speelde – is trots op zijn driejarige verbintenis. “Ik heb laten zien wat ik kan en er hard voor gewerkt. Hopelijk kan ik hier in het stadion uiteindelijk in de voetsporen treden van Myron Boadu, tegen wie ik opkijk. Hij is een voorbeeld voor mij.”
Brandenburg: ‘Razendsnel aangepast’
“Ernest is een spits met veel diepgang en een neusje voor de goal”, weet Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Knap dat hij zich na zijn komst vanuit de amateurs zo snel heeft aangepast aan het niveau dat gevraagd wordt bij AZ. Dat getuigt van veel leervermogen. We hebben er vertrouwen in dat hij deze positieve lijn doorzet.”
Foto onderschrift: Poku in actie tegen Feyenoord
Foto: Jarrik Bijsterbosch

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl