vv Knollendam werkers krijgen kolf clinic in Moriaanshoofd

Wormer- Hoe moeilijk is dat eigenlijk, Kolf? Dat was een vraag tijdens de koffie bij de werkersploeg van vv Knollendam. “Als Wormerlanders wisten ze natuurlijk dat deze oer-oude sport in café ’t Moriaanshoofd wordt gespeeld”, vertelt onze man ter plekke Bart van der Laan.” Dat daar een prachtige baan ligt. Dat is één van de slechts zeventien nog in Nederland, voornamelijk in Noord-Holland, een paar in Utrecht en Friesland.” Een clinic was snel geregeld. En om de eerste vraag maar meteen te beantwoorden: ja, het is moeilijk, héél moeilijk. Dat ondervonden de vrijwilligers van de dorpsclub begin deze week. Twee ervaren leden van kolfclub Togido (Tot Ons Genoegen Is Doel Oprichting) hadden een pittig programma voor ze in petto. Onbekende begrippen vlogen de mannen om de oren. Kliek (kolfstok), gummi- of sajetbal, markeurs (soort scheidsrechters), uitklap, opklap, puntenklap. De belangrijkste kunst in de kolfsport is het juist raken van de twee palen. Die techniek beheerste Hein Noom uiteindelijk als beste.
Foto onderschrift: De maandagochtendploeg van vv Knollendam, met de twee vertegenwoordigers van de Kolfclub.
Foto: Bart van der Laan

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl