Jong AZ pakt punt in derby tegen FC Volendam

Zaanstad- Jong AZ heeft maandag knap een punt gepakt tegen titelkandidaat FC Volendam. De vermakelijke derby eindigde mede dankzij een late gelijkmaker van Ferdy Druijf in 1-1.
Noodweer teisterde kortstondig de derby, maar deze kon gewoon uitgespeeld worden.
Het eerste gevaar kwam uit een solo van Thijs Oosting, die in het strafschopgebied werd gevloerd. Een penalty kreeg hij niet. Verder was de beginfase voor de bezoekers, die bij de eerste kans direct doel troffen. Oud-AZ’er Nick Doodeman opende fraai de score. Een minuut later leek Boy Deul op weg naar 0-2, maar Rody de Boer voorkwam dat.
Onweer
Tussen pogingen van Doodeman en Noah Fadiga door werd Jong AZ opnieuw dreigend via Oosting. Keeper Nordin Bakker tikte zijn schot met de voet naast. Maar bij de beloften ging het pas echt lopen na een ingelaste pauze van tien minuten. Scheidsrechter Alex Bos legde de wedstrijd tijdelijk stil vanwege onweer.
Een-op-een
Na de onderbreking waren er kansen voor Alex Plat (naast) en Doodeman (lat), waarna grote Alkmaarse mogelijkheden ontstonden. Bakker lag steeds in de weg. Eerst toen Mo Taabouni voor hem opdook, daarna bij twee een-op-een-momenten met Druijf. De spits ging op slag van rust ook nog net aan een voorzet voorbij.
Op en neer
De tweede helft was lange tijd minder spectaculair, maar in de slotfase ging het weer op en neer. Ibrahim El Kadiri had daarin de beslissing op zijn schoen, maar schoot over. In de tegenaanval was het wel raak. Druijf tikte een lage voorzet van Håkon Evjen binnen. In blessuretijd was Evjen zelf nog dicht bij 2-1, maar Jong AZ moest genoegen nemen met een punt.
Vonk: ‘Bleven vechten’
“Voor de neutrale toeschouwer was dit een erg leuke wedstrijd”, zei Vonk na de remise. “We kwamen snel achter en hadden zelf een goede fase na de pauze wegens het noodweer. Na rust was het een open wedstrijd en viel in de slotfase toch nog de gelijkmaker. Dit was niet ons beste duel, maar we bleven vechten voor dat puntje en dat is uiteindelijk beloond.”
Druijf: ‘Beter uitspelen’
“Alles bij elkaar opgeteld had ik vandaag wel vier doelpunten kunnen maken”, was doelpuntenmaker Druijf kritisch op zichzelf. “Als wij het daarnaast rond het zestienmetergebied iets beter uitspelen, komen we tot nog meer uitgespeelde kansen. Er zat dus misschien wel een zege in, maar na zo’n late 1-1 moet je ook wel tevreden zijn met een punt.”
WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN:
Jong AZ – FC Volendam 1-1 (0-1)
Keuken Kampioen Divisie
Opstelling Jong AZ: Rody de Boer; Joerie Church, Justin Bakker (83. Richonell Margaret), Maxim Gullit, Mauro Savastano (61. Richard Sedláček); Peer Koopmeiners, Mohamed Taabouni, Kenzo Goudmijn; Håkon Evjen, Ferdy Druijf, Thijs Oosting (72. Félix Correia).
Opstelling FC Volendam: Nordin Bakker; Noah Fadiga (83. Ibrahim El Kadiri), Kevin Visser, Micky van de Ven, Gijs Smal; Alex Plat, Francesco Antonucci, Jari Vlak (72. Marco Tol); Nick Doodeman, Boy Deul (59. Brian Plat), Martijn Kaars. bron: az.nl
Scoreverloop: 7. Doodeman 0-1, 87. Druijf 1-1.
Gele kaarten: Bakker, Church (Jong AZ), Antonucci (FC Volendam).
Rode kaarten: –
Scheidsrechter: Alex Bos.
Toeschouwers: 800.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl