Feestelijke uitreiking Zaanse sportpenningen tijdens sportgala in Zaantheater

Zaandam- Afgelopen maandag 10 februari a.s. ontvingen 56 sporters een Zaanse sportpenning. Zij werden vorig jaar Nederlands, Europees of Wereldkampioen. Voor deze bijzondere prestaties werden zij gehuldigd in het Zaantheater.
Wethouder Sport, Gerard Slegers: “In Zaanstad wonen ontzettend veel talentvolle sporters. In 2019 behaalden zij fantastische sportresultaten. Samen met het Sportbedrijf zetten we de Zaanse sporters in het zonnetje. Zij zijn een voorbeeld voor vele sporters.”
Gemeente Zaanstad, het Sportbedrijf en Stichting Topsportfonds Zaanstreek rolden afgelopen maandag de rode loper uit voor maar liefst 200 genodigden. Bij meer dan 250 sportverenigingen in Zaanstad zijn dagelijks vele mensen actief aan het sporten, zowel individueel als in groepsverband. Bijna alle takken van sport zijn in Zaanstad vertegenwoordigd: van korfbal tot karate, van handboogschieten tot atletiek en van skiën tot autoracen.
Sportgala en programma
De avond startte met een inspirerende openingsact van straatvoetballegende Edward van Gils. Hij vertelt wat straatvoetbal voor hem heeft betekend en waar het hem heeft gebracht.
Wethouder Slegers hield een openingswoord en reikte de 56 sportpenningen uit met een certificaat voor een bijzondere sportprestatie. Dit jaar vond de huldiging plaats met behulp van een Hollands spel. Naast het uitreiken van de Zaanse sportpenningen werd er ook aandacht gevraagd voor onsportief of ongewenst gedrag. Is het nog veilig en leuk om een scheidsrechter te zijn? Voorzitter van de scheidsrechtersvereniging Zaanstreek Juroen Koene hield hierover een lezing. Het was een interessante en positief bevonden avond.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl