Jong AZ ontvangt vanavond FC Volendam

Zaanstad- Voor Jong AZ staat komende maandag een derby op de rol. Op het AFAS Trainingscomplex neemt de ploeg van trainers Koen Stam en Michel Vonk het op tegen FC Volendam. Het duel begint om 20:00 uur.
Een vroege rode kaart voor Joey Jacobs gooide roet in het eten toen Jong AZ in de vorige speelronde op bezoek ging bij FC Den Bosch. De Blue White Dragons benutten het overtal optimaal en wonnen met 3-0. Voor het eerst dit seizoen speelden de beloften tegelijkertijd met AZ 1. Het vlaggenschip won wel: 4-0 tegen RKC.
Geschorst
Door zijn rode kaart in Den Bosch is Jacobs maandag niet inzetbaar voor Jong AZ. De negentienjarige verdediger begon de afgelopen zes wedstrijden in de basis. Hij is voor één duel geschorst.
Trotse debutant
Bram Franken had vrijdag wel reden tot lachen. De middenvelder maakte zijn entree in het betaald voetbal. Franken was de achtste debutant dit seizoen en trad zo in de voetsporen van Justin Baas, Rens van der Wacht, Iman Griffith, Keyennu Lont, Soulaïman Allouch, Robin Lathouwers en Yusuf Barasi.
Ongeslagen
In eigen huis is Jong AZ al vijf wedstrijden op rij ongeslagen. In deze periode werden MVV Maastricht, De Graafschap, Helmond Sport en TOP Oss aan de zegekar gebonden. Het treffen met Almere City FC eindigde in een spectaculair gelijkspel: 3-3.
Eerste contract
Des Kunst tekende maandag zijn eerste profcontract voor AZ. De multifunctionele aanvaller kwam dit seizoen tot dusverre dertien keer in actie voor de beloften. Hierin was hij zes keer trefzeker. Alleen Zakaria Aboukhlal (9) scoorde vaker voor het beloftenelftal.
Verhuurd
AZ’er Jelle Duin is dit seizoen verhuurd aan FC Volendam. In Alkmaarse dienst speelde hij al 43 duels in de Eerste Divisie. De spits stond in Volendam enkele weken aan de kant met een blessure, maar maakte onlangs zijn rentree in het tweede team.
AZ’er Jelle Duin is verhuurd aan FC Volendam.
Doodeman & Roggeveen
Ook Nick Doodeman en Joey Roggeveen komen uit voor de oranjehemden. Doodeman doorliep de AZ Jeugdopleiding en tekende in 2017 bij Volendam, waar de buitenspeler vorig seizoen werd verkozen tot speler van het jaar. Roggeveen maakte bij Jong AZ zijn profdebuut, alvorens de sluitpost naar het vissersdorp vertrok.
Weerzien
Aan Alkmaarse zijde hebben middenvelder Justin Baas en keeper Beau Reus een verleden in Volendam. Beiden speelden voordat zij naar AZ kwamen voor de wijdbroeken. Ook Stam en keeperstrainer Bela Szénási wacht een weerzien met hun oude club. Stam was bij FC Volendam in het verleden zowel speler als jeugdtrainer.
Promotieplaats
Het Andere Oranje speelt dit seizoen mee in de bovenste regionen. De formatie van trainer Wim Jonk legde al beslag op de tweede periodetitel en staat momenteel op een directe promotieplaats. Het verschil met koploper SC Cambuur bedraagt slechts twee punten.
Uit handen
Eerder dit seizoen leed Jong AZ een nederlaag in het Kras Stadion. De bezoekers kwamen in de tweede helft op een 1-2 voorsprong, maar gaven het duel uit handen: 3-2. Ferdy Druijf en Aboukhlal waren trefzeker, terwijl AZ-huurling Duin aan Volendamse zijde scoorde.
Arbiter
De wedstrijd staat maandag onder leiding van Alex Bos. De arbiter wordt langs de lijnen bijgestaan door Frans Ozinga en Mark Janssen. Luuk Timmer is aangesteld als vierde official.
Tickets
Kaarten voor de derby kosten € 5 en zijn verkrijgbaar aan de poort van het AFAS Trainingscomplex. Ook is er de mogelijkheid tot aanschaf van een seizoenkaart. Voor € 30 ben jij van de partij bij alle thuisduels in de Eerste Divisie.
Live
Maandag niet aanwezig in Zaanstad? Het duel is ook live te volgen via het Twitter-account van AZ. Later die avond zijn op FOX de highlights te zien.
Rotterdam
Op vrijdag 14 februari reist Jong AZ af naar Rotterdam. Hier speelt de ploeg in het Van Donge & De Roo Stadion tegen SBV Excelsior.
Foto: Voormalig Jong AZ speler Jelle Duin nu actief voor FC Volendam

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl