ZCFC laat winst glippen tegen VVA/Spartaan

Zaandam- Op het moment kort na het begin van de tweede helft, bij goed doorzetten van Jesse Schleeper en een paar fraaie passeerbewegingen een scherpe voorzet gaf waarna Erno Vreugdenhil de 2-1 maakte, dachten alle ZCFC-ers: eindelijk weer eens een terechte overwinning voor de oranjehemden. Thuisploeg ZCFC was sterker in een boeiend voetbalgevecht met veel hotsknots-begonia voetbal, en de 3-1 voorsprong lag meer voor de hand dan de 2-2 aansluitingstreffer. Maar Erno Vreugdenhil miste een mooie kans op 3-1 en dan weet een slimme tegenstander met wat oudere spelers direct daarna uit een vrije trap de 2-2 te maken. VVA/de Spartaan veerde op, rechtte de rug en ZCFC raakte het resoluut verdedigen even kwijt.
In het laatste gedeelte van de tweede helft sloeg tegenstander VVA/Spartaan nogmaals toe en werd het ook nog 4-2, dit tot verbijstering van de spelers en de Zaanse supporters. Want er lag winst in het verschiet en een positie op de ranglijst die ZCFC uit de degradatiezone haalt en wat lucht had kunnen verschaffen. Ook in de eerste helft wees niets er op dat ZCFC de onderliggende partij was. Het werd 1-0 door Erno Vreugdenhil die met een droge schuiver de doelman van VVA/de Spartaan verraste. Maar een snelle rush van de spits zorgde voor de 1-1. Wie niet scoort, wint niet, zei ooit eens de icoon van het Nederlandse voetbal. Dat geldt ook voor ZCFC dat de punten broodnodig heeft in de strijd tegen degradatie en nacompetitie voetbal. Een ploeg als VVA/Spartaan is een elftal dat handig gebruikt maakt van kleine fouten van de tegenstander, profiteert van nodeloos balverlies, ook al heb je meer balbezit, dan de tegenstander. Als dan de tegenstander er met de volle buit vandoor gaat oogt dat onrechtvaardig.
Opstelling ZCFC: Remco van Dijk, Oscar Koomees, Chris Visser, Bodhi Smis, en Jordan Butter,Tom Cornelissen, Hein Koster, Quint Rempt, Jesse Knibbe, Jens Winkel en Erno Vreugdenhil.
Bodhi Smis werd voor rust al vervangen door Jacco Munscher, Ruben Wooldrik viel in het begin van de tweede helft in voor Jordan Butter.
Volgende week zaterdag spelen de mannen van het Zaans Oranje van trainer Marciano Sleeswijk tegen de Dijk uit Amsterdam Noord/Schellingwoude. Als ZCFC met dezelfde inzet speelt als zaterdagmiddag, meer geluk heeft en iets minder fouten maakt, is alles mogelijk, zelfs tegen de nummer twee van de derde klasse B. Als de ploeg nog wil aanhaken bij de middenmoot zullen er bonuspunten gepakt dienen te worden tegen de hoger geklasseerde ploegen. ZCFC staat op plek nummer elf en heeft nog een kleine marge voorsprong op de nummers twaalf, dertien en viertien: sv De Meer, sv Kadoelen en GeuzenMiddenmeer.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl