FC Zaandam klopt runner up Jong Holland met minimaal verschil

Zaandam- Vorige week zaterdag werd de thuiswedstrijd van FC Zaandam tegen hfc EDO zes minuten voor tijd gestaakt vanwege het feit dat hfc EDO speler Maxenzo Pinas rond de middenlijn in elkaar zakte. Gelukkig kon de ambulance vertrekken zonder Pinas en gelukkig gaat alles weer goed met hem. Maxenzo Pinas en hfc EDO zullen wel nog een keer terug moeten komen naar Zaandam voor tien minuten voetbal op sportpark Hoornseveld.
De tegenstander voor de Zaandammers afgelopen zaterdag was Jong Holland en kende weinig geheimen voor FC Zaandam. De beide teams spelen graag tegen elkaar en zoals vaker gemeld, deze wedstrijden zijn zelden saai en 0-0 zou het ook zaterdagmiddag niet worden.
Met de broers Cerezo Hartgers en Zino Hartgers in de basis en zonder de zieke libero Franklin Kesser en hierdoor een iets gewijzigd centraal duo achterin met Mounir Raji en Bart van der Woude.
De eerste echte aanval kwam op naam van de thuisclub en een voorzet van Cerezo Hartgers en een kopbal van Serdar Öztürk die naast ging. In de 10e minuut was Lucas Wijkstra dichtbij de 1-0 voor FC Zaandam maar alleen voor de keeper van Jong Holland kon hij de mooie aanval niet afronden en bracht de keeper redding. Een minuut later een enorme kans voor de bezoekers maar nu was het keeper Jory Witlam, met een geweldige redding wist hij Jong Holland van de 0-1 af te houden.
In de 28e minuut een overtuigend vlagsignaal van de grensrechter van Jong Holland toen Serdar Öztürk en Lucas Wijkstra alleen op de keeper van Jong Holland afgingen. Maar goed ook want Lucas miste deze kans ook nog!
De gebroeders Hartgers in de hoofdrol in de 30e minuut. Het lobje alleen voor de keeper van Zino ging maar net over de lat! Deze had er best in mogen gaan want de prachtig opgezette aanval had dan ook meer verdiend. Ook Jong Holland kreeg nog twee kansen maar de ruststand bleef 0-0. Na de thee bleven de snelle spitsen van FC Zaandam met de altijd hard werkende aanvoerder Serdar Öztürk loeren op de foutjes in de achterhoede van Jong Holland. Zo ook in de 53e minuut waar de buitenspelval niet goed open klapte en Zino Hartgers beheerst de 1-0 inschoot.
In de 62e minuut de eerste wissel aan FC Zaandam kant. Elias Clement werd gewisseld voor de man met bijnaam `tank` Brian Klein Reesink, die vorig seizoen twee maal schitterend scoorde in de thuiswedstrijd tegen Jong Holland. Vervolgens kreeg FC Zaandam drie corners op rij maar gescoord werd er wederom niet. Serdar Ozturk, uitgeweken naar de rechterkant had met een vlammend schot bijna succes maar de bal vloog een meter over het doel. Cerezo Hartgers werd in de 65e minuut gewisseld voor Natano Wattimena. De wedstrijd bleef spannend en niet al te fraai om te aanschouwen en de tijd tikte rustig door. Veel hoge ballen bij Jong Holland en hopen op een foutje van de solide verdediging van FC Zaandam die werd gedirigeerd door Bart van der Woude en Mounir Raji.
Het gelukje leek er te komen voor Jong Holland, want een enorme kans in de 84e minuut en een kopbal die uiteindelijk meters naast het doel ging daar waar de bezoekers meer uit hadden moeten halen.
In de 90e minuut de laatste wissel aan FC Zaandam kant. Lucas Wijkstra eruit en Zakaria Bounhalli erin.
Met nog 5 minuten blessuretijd was het FC Zaandam dat Jong Holland de eerste nederlaag toebracht nadat zij op 26 oktober 2019 voor het laatst verloren hadden van CSW.
Zaterdagmiddag was het voor de toeschouwers een echt vechtvoetbal gevecht met strijd aan beide kanten en een belangrijke overwinning voor de mannen van trainer Iwan Axwijk en Marcel Halewijn.
Volgende week speelt FC Zaandam een uitwedstrijd in Zunderdorp bij HBOK, onder de rook van Amsterdam.
Opstelling FC Zaandam:
Jory Witlam. Michael Nguyen. Danny Boelhouder. Elias Clement.62e minuut Brian Klein Reesink. Mounir Raji. Hatim el Abbassi Zino Hartgers. Serdar Öztürk. Bart van der Woude. Lucas Wijkstra 90e minuut Zakaria Bounhalli Cerezo Hartgers 65e minuut Natano Wattimena
Van onze verslaggever Hennie van den Berg

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl