Seminar over amateurclub van de toekomst

Alkmaar/Zaanstreek- Hoe ziet de amateurclub van de toekomst eruit? En hoe maak je deze interessanter voor leden en sponsoren? Die vragen staan donderdag 5 maart centraal tijdens de elfde editie van het AZ Voetbalschool Seminar. In de komende weken worden de sprekers bekendgemaakt. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.
De elfde editie belooft een leerzame en vermakelijke avond te worden waarop wordt ingezoomd op de plaats en rol van het verenigingswezen in een veranderende wereld. Hoe versterk je de binding met leden, vrijwilligers en sponsoren en kun je dit anno 2020 het beste in de praktijk brengen?
Met de tijd mee
Amateurclubs hebben door de jaren heen geïnvesteerd in het trainingsniveau, maar vele gaan op andere gebieden onvoldoende met de tijd mee. Als gevolg daarvan lopen ledenaantallen en sponsorinkomsten terug. Dit terwijl de behoefte aan het sociale aspect van een vereniging er in tijden van toegenomen individualisering wel degelijk is.
Sprekers
Met behulp van prikkelende stellingen, vragen en discussiepunten wordt gezocht naar antwoorden. Een belangrijke rol hierin spelen de gastsprekers die elk vanuit hun eigen expertise ervaringen en interessante inzichten delen. Het wordt echter bovenal een interactieve avond met veel ruimte voor onderlinge kennisuitwisseling.
De diepte in
Interactie is een speerpunt van het drie uur durende voetbalcongres, dat zich dit jaar in de eerste plaats richt op voorzitters, bestuursleden, coördinatoren en beleidsbepalers uit de wereld van het Noord-Hollandse jeugdvoetbal. Zij krijgen veel ruimte om onderling de diepte in te gaan, te discussiëren en kennis uit te wisselen.
AZ Voetbalschool
Het AZ Voetbalschool Seminar vindt plaats op donderdag 5 maart in het AFAS Stadion, duurt van 19:00 uur tot 22:00 uur en maakt deel uit van de AZ Voetbalschool. Dat is de samenwerking tussen AZ en amateurverenigingen in de regio. Door kennis te delen wordt het voetbalniveau in Noord-Holland gezamenlijk naar een hoger plan getild.
Aanmelden
Het symposium brengt jaarlijks 450 trainers, coaches, leiders, coördinatoren en bestuursleden van bij de AZ Voetbalschool aangesloten amateurclubs bij elkaar. Geïnteresseerden kunnen zich individueel inschrijven via https://r1.surveysandforms.com/8e4i9o12-824gksb7
Het e-ticket dat u na aanmelding per e-mail ontvangt, geldt als toegangsbewijs.
Editie 2019
Tijdens de vorige editie van het AZ Seminar gingen enkele prominenten uit de sportwereld en wetenschap in op de vraag wat echt talent is. Calvin Stengs, BrainsFirst-oprichter Eric Castien, kickbokskampioen L’houcine Ouzgni, Merijn Zeeman (Sportief Directeur wielerploeg Jumbo) en AZ’s hoofdscout Carlos Aalbers kwamen aan het woord.