Jermano Huwaë houdt vertrouwen in Fortuna W

Wormerveer-Fortuna Wormerveer speler Jermano Huwaë heeft aangegeven ook volgend seizoen in het Fortuna Wormerveer tricot te zullen acteren. De net 25 geworden Krommenieer (22-01-1995) zal daarmee zijn vijfde seizoen bij de Wormerveerders ingaan. Zijn vader Ben verdedigde ooit getalenteerd het doel van voormalig WFC. Jermano kwam pas later bij onze vereniging. Zijn road to Gladoren dorp verliep via onder andere Haarlem Jeugd, AFC’34, AFC JO117, AFC JO19 en de AFC senioren A-selectie.
Hij maakte daardoor de opmars mee van de club en is in dat proces beslist een van de steunpilaren geweest. Ook dit seizoen behoort Huwaë tot de sterke spelers. Vandaar ook dat het bestuur en VZ al vlug met hem in gesprek zijn gegaan om te polsen wat zijn plannen waren.
‘Er waren inderdaad meerdere mogelijkheden’ bevestigt hij daags na zijn ‘contractverlenging’. ‘Die interesse kwam van hoger spelende clubs. Dat streelde mij natuurlijk, maar heb toch de knoop doorgehakt bij Fortuna te blijven.’
Het streven is om het team zo compleet mogelijk te houden. Daarin kan de beslissing van Jermano een belangrijke rol spelen. Dat beseft hij zich terdege. ‘Door deze beslissing hoop ik andere spelers – die eventueel twijfelen – ook over te halen mijn voorbeeld te volgen. Ik heb nog geen spelers gehoord over een vertrek. Alleen Aaron heeft in Barcelona aangegeven te stoppen.’
Behalve op het veld heeft Jermano ook buiten de lijnen een druk leven. In het dagelijks leven is hij full time assistent storemanager Sandro Paris in de Amsterdamse Bijenkorf. Bij de club assisteert hij teammanager John en VZ man Sander Kreeft met het uitzoeken van de juiste kledinglijn voor de selectie en rest van de vereniging. Daarnaast doet hij zijn best meer sponsoren voor onze club te interesseren.
Zijn wonen in Krommenie is er mede debet aan dat hij de club trouw blijft. ‘Als ik naar clubs ga die hoger spelen moet ik er altijd meer reistijd in steken dan nu. Dit is wat mij betreft ideaal. En als we met z’n allen de schouders er onder zetten gaat het nog een prima seizoen worden!’
Dit seizoen heeft Jermano inmiddels zijn 100e wedstrijd als Heren 1 speler achter de rug. Zijn debuut was op 21 augustus tegen Kolping Boys (0-0). Van die 100 wedstrijden waren er 18 in het kader van de KNVB beker en 82 competitiepartijen. Jermano scoorde twee goals waarvan de laatste en tevens de winnende in legendarische wedstrijd bij LSVV uit die Fortuna Wormerveer met 2-3 wist te winnen met slechts acht man in het veld (2-1 achter met 8 man).
In al die matches kreeg ’the gentleman player’ wel enkele gele kaarten, maar als verdediger nimmer rode kaarten.

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl