Jan Sierksma versterkt vanaf komend seizoen de AZ Jeugdopleiding

Zaanstad- AZ heeft maandag jeugdtrainer Jan Sierksma vastgelegd. De 35-jarige Fries heeft op dit moment de leiding over SC Cambuur Onder 19 en versterkt vanaf komend seizoen de AZ Jeugdopleiding. In Zaanstad krijgt hij de Onder 16 onder zijn hoede.
“AZ heeft een heel krachtige leeromgeving voor jonge voetballers en een filosofie die me enorm aanspreekt”, weet Sierksma, die al veertien jaar docent bewegingsonderwijs is op een middelbare school. “Voor mij is het een prachtige uitdaging om bij deze innovatieve club aan de slag te gaan en de talenten verder te helpen in hun ontwikkeling.”
Sierksma: ‘Logische stap’
De Dokkumer begon zijn loopbaan als voetbaltrainer in zijn woonplaats bij amateurvereniging Be Quick, waar hij zes jaar geleden werd opgepikt door Cambuur. “Daar heb ik veel geleerd en ging ik continu op zoek naar groeimogelijkheden. AZ is voor mij daarin een logische vervolgstap. Ik ben heel blij met deze kans.”
Brandenburg: ‘Ambitieus en nieuwsgierig’
“Jan is een talentvolle jeugdtrainer die al een paar jaar bij ons op de radar staat”, vertelt Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg. “Hij is ambitieus, nieuwsgierig en heeft ervaring als trainer in diverse leeftijdscategorieën. Zijn kijk op voetbal en talentontwikkeling strookt met die van AZ en met zijn onderwijsachtergrond is hij een goede toevoeging voor onze technische staf. Mooi dat Jan ons team komt versterken.”

Delen

In Zaanstad zijn er tal van voetbalverenigingen zowel op het veld alsmede in de zaal. Bij voetbalinzaanstad.nl houden we je op de hoogte van het laatste voetbalnieuws uit de Zaanstreek en omstreken.

Telefoonnummer: 0653334163
E-mail: Info@voetbalinzaanstad.nl

© 2024 Voetbalinzaanstad.nl