Arvin Wijsman overtuigend Zaans kampioen sprint 2020

Zaanstreek – Het Zaanse open kampioenschap sprint is voor het derde opeenvolgende jaar in Haarlem verreden. Meer dan 70 schaatsers hadden zich voor deze wedstrijd aangemeld. Naast vele schaatsers van STG Zaanstreek, waren er ook de nodige inschrijvingen van rijders van ijsclubs uit de omgeving, maar wel woonachtig in de Zaanstreek. Ook waren er een aantal Zaanse schaatsers die niet lid waren van een ijsclub en hun kans schoon zagen om ook vrij baan te krijgen om hun wedstrijd te schaatsen. ijzonder aan deze avond was de presentatie van de STG selectierijders in de hagelnieuwe wedstrijdpakken. Deze zijn voor zeven toppers van STG gesponsord door Coaton BV uit Assendelft. De directie van Coaton was deze avond te gast en Bob Reddering heeft het eerste startschot van de avond gelost. De pupillen, onderverdeeld in drie leeftijdsgroepen, opende het toernooi met het rijden van twee keer een 100 meter, later gevolgd door een 300 meter.
Met enige toelichting van de trainers van STG konden ook de minder geoefende schaatsers hun wedstrijden rijden en met eigen naam op het score bord aflezen hoe snel ze gereden hadden. Daar zaten de nodige persoonlijke records bij! De Zaanse kampioenen van de verschillende leeftijdsklasse waren: Pupillen E-F 8 tot 10 jaar Jongens Mees Olie, Pupillen C-D 10 tot 12 jaar meisjes Lianne van Assema, Pupillen C-D 10 tot 12 jaar jongens Tijmen Stroo, Pupillen A-B 12 tot 14 jaar meisjes Nicole Noom, Pupillen A-B 12 tot 14 jaar Jongens Camiel Rodenburg. De deelnemers vanaf junioren C, 15 jaar en ouder, reden ook drie sprintafstanden (100, 300 en 500 meter). Ook hier werd de strijd op het scherpst van de snede gevoerd en draaide het om honderdsten van secondes verschil. De tijden over de drie afstanden worden verrekend naar een 500 metertijd en bij elkaar opgeteld. Op een enkele valpartij na kwam iedereen zonder kleerscheuren over de streep en kon het klassement worden opgemaakt. Junioren C 15 tot 16 jaar meisjes Romy Busch, Junioren C 15 tot 16 jaar jongens Sven van den Outenaar, Junioren B 16 tot 17 jaar meisjes Milou Rijksbaron, Junioren B 16 tot 17 jaar jongens Abejan Weenink, Junioren A 17 tot 18 jaar jongens Ate van Geest. Bij senioren en Masters (40 jaar en ouder) spatten bij de starts de stukken uit het ijs. Bij de dames was het Miranda Dekker die aan het langste eind trok. Bij de mannen en over alle categorieën was Arvin Wijsman de allersnelste over drie afstanden. Met een puntentotaal van 133.286 stak Arvin ruim boven de rest uit.